Rivian prekida partnerstvo sa Mercedesom

0
65
rivian-prekida-partnerstvo-sa-mercedesom

Mikroprinc


PCPress.rs Image

Kompanija ima plan da se fokusira na sopstvene potrošačke i komercijalne poslove.

PCPress.rs Image

Prekid partnerstva nakon samo tri meseca

Samo tri meseca nakon što je najavio partnerstvo sa Mercedesom za proizvodnju komercijalnih električnih kombija u Evropi, Rivian je sada saopštio da pauzira te planove. Kompanija želi da se koncentriše na sopstveni posao. „U ovom trenutku, verujemo da fokus na naše potrošačko poslovanje, kao i na naše postojeće komercijalne poslove, predstavlja najatraktivnije kratkoročne prilike za maksimiziranje vrednosti“, navodi kompanija u saopštenju.

Kompanija je saopštila da „više neće slediti sporazum sa Mercedesom“. Međutim, čini se da je rastanak prijateljski i da potencijalno nije konačan. „Istraživanje strateških mogućnosti u timu sa Rivian-om u budućnosti ostaje opcija. Mi delimo istu stratešku ambiciju: ubrzanje i usvajanje EV sa referentnim proizvodima za naše kupce“, rekao je šef Mercedes Benz-a Mathias Geisen. Takođe, navodi se da odluka Riviana neće promeniti strategiju komercijalne elektrifikacije kojoj teži Mercedes.

Rivian je u protekloj godini doživeo određene gubitke, uprkos tome što je jedan od najboljih finansiranih projekata EV. Kompanija je prošlog leta objavila da će otpustiti šest odsto svoje radne snage u nastojanju da smanji troškove. Takođe, ranije je otkriveno da će povećati cene vozila koja su već naručena u pretprodaji. Sa druge strane strane, modeli R1S SUV i R1T pickup EV dobili su dobre kritike.

Takođe, mnoge druge startup kompanije električnih vozila ove godine su naišle na probleme zbog inflacije, viših kamatnih stopa i drugih problema. Britanski Arrival, bio je primoran da obustavi svoje projekte električnih autobusa i automobila zbog problema sa novcem. Takođe, Faraday Future je odložio lansiranje svog prvog EV, FF91 zbog problema sa novčanim tokovima.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.