Rival PES-u i FIFI? Domaći developer radi na novoj fudbalskoj simulaciji

0
161

Scenu fudbalskih simulacija dominiraju PES i FIFA, a nedavno se pojavio i novi rival na terenu, UFL. Ipak, mnogi bi se složili da scena već godinama nema ništa novo da ponudi. Dok većina nas u nadi čeka da nešto novo ”padne s neba”, jedan domaći developer je odlučio da preuzme stvari u svoje ruke.

Indie developer Stefan Stojković je za Play! otkrio svoj interesantni projekat, koji datira još iz 2017. godine. U pitanju je fudbalska simulacija iz trećeg lica, nastala iz ljubavi prema FIFI i malom fudbalu.

”Dugo sam igrao FIFU i uvek mi je falila ta perspektiva iz prvog lica. Doživljaj samog igranja je dosta bolji kada možete da vidite ono što sam igrač vidi na terenu. U FIFI postoji ugao kamere iz trećeg lica, ali nije to to.”

Prvi build ovog projekta okačio je na Steam. Iako je prošao solidno, Stefan sa novostečenim iskustvom planira da osveži igru i krene sa razvojem ”od nule”.

Početni plan je da objavi demo na Play Store-u i Steam-u, i da doda režim igre 1 na 1 i kastomizaciju igrača i terena. Svaki teren će imati navijače koji će nositi boje klubova.

Dalje planira da uvede režim igre za 2v2 i 3v3, potom 5v5 i 7v7, a kasnije možda i više igrača. Postojaće transferi i sistem ekonomije u igri. Klubovi će moći da biraju svoje dresove, grbove i boje.

Pogledajte gejmplej:

Ovo nije jedini Stefanov projekat. Nedavno smo razgovarali o još jednoj igri na kojoj radi – 21 Step to the Victory, koja je inspirisana TV kvizovima. Pogledajte intervju ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Rival PES-u i FIFI? Domaći developer radi na novoj fudbalskoj simulaciji appeared first on PLAY!.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)