Nezavisni developerski studio Gem Rose Collective u utorak će na Steamu lansirati svoju igru Montecrypto: The Bitcoin Enigma. Riječ je o nizu navodno iznimno teških mozgalica koje se rješavaju iz perspektive prvog lica, a cijela igra ostavlja dojam velike potrage za skrivenim blagom. Na kraju, logično, slijedi i bogata nagrada za onoga (ali samo onoga) koji prvi riješi sve zagonetke.

Prvi će uspješni enigmatičar koji pronikne u tajne svih zagonetki kao nagradu od developera ove igre dobiti – jedan bitcoin, čija se vrijednost ovih dana kreće oko 10.000 dolara. S obzirom na to da će igra koštati tek 1,99 dolara, čini se kao dobra investicija koja će se nekome zaista isplatiti.

Za riješiti “bitcoin enigmu” igrač mora zaroniti u labirint s 24 zagonetke, a zanimljivost se krije i u tome da će igrači po labirintu moći ostavljati tragove drugim igračima – prave, da im pomognu u rješavanju mozgalica, ili pak lažne da ih navedu na krivi put. Na koncu će konačna odgonetka sretnom igraču ponuditi alat za dohvaćanje lozinki, a koje služe za otključavanje walleta s nagradom. Jednom kad netko zgrabi ponuđeni bitcoin, igra je gotova, kažu njezini autori.

 

Article source: http://www.bug.hr/igre/rijesite-niz-zagonetki-i-osvojite-jedan-bitcoin-2926