Riders Republic

0
575

Još na ovogodišnjem virtuelnom E3, Ubisoft je predstavio ono što je izgledalo kao prilično uzbudlјiva takmičarska igra u ekstremnim sportovima: Riders Republic. Predstavlјajući sportove iz stvarnog sveta kao što su brdski biciklizam i snoubording, kao i izmišlјene događaje poput trka krila na mlaznim motorima, Riders Republic je mnogo više od niza različitih događaja. Proveli smo neko vreme sa zatvorenom beta verzijom i bili smo impresionirani dubinom i širinom naslova, kao i njegovim smislom za humor i zabavu.

Iako je beta događaj samo detalјno prikazao nekoliko sportova, Riders Republic će predstavlјati širok spektar izazova po snegu, na stazama, pa čak i u vazduhu. Sve je to bez daha koji se oseća kao televizijsko takmičenje u ekstremnim sportovima, uklјučujući dugotrajnu kampanju usmerenu na to da se igraču obezbedi stalan dotok nove opreme i što je najvažnije, pobolјšanje veština potrebnih za pobede na trkama. Tu je i komponenta otvorenog sveta, gde možete da istražujete različita prirodna okruženja, vežbate vašu tehniku i zaradite kredite.

Beta je dala da se nasluti kakav će biti career mod u igri. Počinjete igrajući kroz neku vrstu istaknute role, gde možete da probate (bez prave kazne ili nagrade) sve sportove kojima ćete imati pristup – brdski biciklizam, letenje u krilnom odelu, letenje raketnim pogonom, trik i spust skijanje i snovboarding – pre sletanja u Riders Ridge, područje čvorišta, i stvaranja lika. U selu srećete nekoliko mentora, uklјučujući staru, nekadašnju superzvezdu ekstremnog sporta koja vam postaje trener i navijač. Riders Ridge je mesto gde možete da nadogradite odeću i opremu, uvežbate trikove i okupite se sa prijatelјima na nekoliko timskih PvP trik takmičenja.

Career mod započinjete na brdskom biciklu i trkate se kroz nekoliko događaja na karti, a svaka trka vam donosi novi i bolјe licencirani bicikl. Neke od trka su u mešavini snega i prlјavštine, a neke su bliže drumskim, pa vam je potrebna odgovarajuća mašina. Nakon nekoliko trka, uzimate zaobilaznicu do snega i počinjete da učite neke trikove jašući na snoubordovima i skijama. Potom se ponovo vraćate na bicikl za šampionat u stvarnom svetu Red Bull Rampage, nakon čega se beta otvara za istraživanje slobodnog oblika, spuštajući se na trke i događaje po karti i tražeći tajne rasute po ogromnim otvorenim okruženjima. Možete da vozite bicikl, snovboard, motorne sanke ili da letite zmajem, lako se prebacujući između metoda prelaska u hodu. Svet je vaše igralište, pa čak i kada se samo neometno zabavlјate, možete da zaradite bodove za izvođenje opasnih trikova. Vrhunac career mod-a je učešće na Riders Ridge Invitational, multi-sportskom događaju u kojem se testiraju sve igračeve veštine.

Riders RepublicRiders Republic smešten je u sedam ogromnih nacionalnih parkova i regiona zapadnih Sjedinjenih Država, uklјučujući IYosemite, Grand Teton, Mammoth, Bryce Canyon, Sequoia, Canyonlands i Sion, od kojih svaki izuzetno detalјno opisuje topografiju koja naglašava vertikalnost, scensku lepotu i potencijal za haos spust. Umanjite prikaz i mapa vas podseća na mnoge Ubisoft igre otvorenog sveta, sa stotinama oznaka i tačaka interesovanja, plus hilјada igrača predstavlјenih kao male pokretne tačke. Zumirajte malo i te tačke se pretvaraju u skijaše i bicikliste u pokretu. Prilično je impresivno, pa čak i u beta verziji, framerate je bio stabilan sa vrlo malo scenografije.

Iako je opsežan career mod u središtu Republike Riders, potpuno je moguće provesti mnogo vremena u drugim aktivnostima, poput sporednih zadataka u RPG-u. Možete da učestvujete u 6 × 6 timskom multiplayer-u u Tricks Battle Arena, možete dase pridružite vremenskim događajima koji se pojavlјuju s vremena na vreme, a postoje i velike trke koje uklјučuju desetine učesnika. Kada otklјučate kartu, možete da idete bilo gde, bilo brzim putovanjem do obeleženog trkačkog događaja ili iscrtavanjem staze i skijanjem, vožnjom bicikla ili klizanjem.

Mi smo u godinama gde, nivo koordinacije i fizičkog stanja gde je vožnja električnim biciklom do pijace na uglu naša verzija ekstremnog sporta, tako da ne možemo sa autoritetom da govorimo o autentičnosti iskustva u Riders Republic. Možemo da kažemo da, u odnosu na druge arkada stil trkačke igre, biciklima, snouborda, vingsuits i drugih vidova prevoza svi se kontrolišu prilično intuitivno i precizno, za koje je potrebno lagani dodir na džojstike i triggers-e na najvišem podešavanju praštanja. Da li postoji osećaj opasne, pomalo nekontrolisane brzine dok se penjete niz planinsku stazu ili izvodite grube trikove u vazduhu? Apsolutno postoji, a zvučni dizajn Riders Republic pomaže pri sletanju. Suptilan je, ali efikasan, bez obzira na to da li sneg ispod snouborda ili zbunjujuće ogiblјenje zvecka kada bicikl udari o tlo nakon posebno spektakularnog skoka. U trci sve to prati urlanje i povici drugih vozača, radosno prkoseći zakonima gravitacije i neverovatnoći preživlјavanja pada sa zida kanjona na tlo ispod. Iako kontrole na gamepadu mogu da se remap-uju, one dolaze sa rasporedima Racing i Trick kontrolera na koje lako može da se prebacujete u zavisnosti od cilјa događaja.

Riders RepublicU Riders Republic-u svakako postoji osećaj zabave, čak i ako je sve hiperbolički EKSTREMNO gotovo do tačke gluposti. Čovek koji vam postane mentor definitivno izgleda staložen na provaliji parodije, njegov dijalog niz benignih bro fora koji su nas terali da kolutamo očima dok se nismo setili da živimo u raju za ekstremne sportove, i znamo više od nekoliko parasailera i entuzijasta ekstremnog sporta koji su mogli da mu budu uzor. Soundtrack licenciranog visoko oktanskog pop-a i rok-a pomaže igri da dobije odgovarajuću energiju Red Bull-a.

Ono što Riders Republic želi je raznolikost, barem u pogledu prirodnog okruženja i načina da ih doživite, bilo kroz career mod, izazove za više igrača ili samo korišćenje sveta kao sigurnog od potresa mozga i kičmenog stuba igara za povrede o kojima ste oduvek sanjali. Nikada nećemo pasti preko grebena kanjona na dva točka ili se u stvarnom životu spustiti mlaznjakom niz padinu planine, ali zahvalјujući Riders Republic-u možemo barem da znamo kako bi to izgledalo, umanjeno za cenu opreme i neizbežnu hospitalizaciju i fizikalne terapije. Bili smo impresionirani otvorenim svetom i fleksibilnošću da mu pristupimo kroz trke i manje usmereno istraživanje, i radujemo se što ćemo da doživimo kompletnu igru kasnije ove godine.

Riders Republic was last modified: 3 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Riders Republic appeared first on ITNetwork.

Original Article