RGB se polako širi na sve komponente, stigli su i RGB SSD-ovi

RGB osvjetljenja polako preuzimaju sve računalne komponente. Najprije su pala računalna kućišta, zatim grafičke kartice, memorije, tipkovnice, miševi i monitori, a sada i SSD-ovi.

Naime, tvrtka TeamGroup iz nekog samo njima poznatog razloga imala je potrebu na tržište izbaciti prvi SSD na svijetu koji ima i RGB osvjetljenje. Riječ je o 2,5-inčnom SSD-u naziva T-FORCE DELTA RGB SSD koji kako kaže sam proizvođač ima najveću RGB površinu u cijeloj industriji omjera 5:3.

Kako bi što bolje vizualno mogli posložiti svoje računalne komponente unutar kućišta TeamGroup je pripremio SSD u dvije boje – crnoj i bijeloj. Debljina kućišta je 9,5 milimetara što nije problem budući da zbog RGB osvjetljenja ionako nije namijenjen ugradnji u prijenosna računala.

Kako prvi RGB SSD izgleda tijekom rada možete vidjeti u prilogu i na službenim stranicama proizvođača. Vezano uz RGB osvjetljenje mi ćemo još samo navesti kako isto podržava do 16,8 milijuna boja te kako je opcionalno. Naime, RGB osvjetljene se može isključiti budući da zahtjeva poseban naponski kabel.

Sad što se specifikacija tiče, T-FORCE DELTA RGB SSD dolazi u kapacitetima od 250 GB, 500 GB i 1 TB. S računalom se povezuje preko SATA sučelja, podaci se pohranjuju na 3D NAND memoriju. Odlikuje se brzinom čitanja podataka od 560 MB/s, dok iste ovisno o modelu zapisuje brzinom do 500 MB/s (250 GB i 500 GB), odnosno do 510 MB/s (1 TB).

Podržane su S.M.A.R.T, TRIM, ECC i NCQ tehnologije. MTBF vrijeme je procijenjeno na milijun radnih sati, a proizvođač ga pokriva i trogodišnjom garancijom. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

Article source: http://www.bug.hr/pc-komponente/rgb-se-polako-siri-na-sve-komponente-stigli-su-i-rgb-ssd-ovi-4052