Resident Evil Village i Monster Hunter Rise doneli Capcom-u rekordne finansijske rezultate

0
229

Capcom je objavio finansijske rezultate za prvu četvrtinu finansijske 2021. godine, koja se završila 30. juna. Neto prodaja kompanije je porasla za 104.1% u poređenju sa prethodnom godinom, a prihod od poslovanja za 120.4%. Ovo je novi rekord za kompaniju u obe kategorije kada se uporede rezultati svih prethodnih prvih kvartala. Zaradi je najviše doprineo segment digitalnog sadržaja, koji je obezbedio 43,918 miliona jena, a 24,455 milona jena je zabeleženo u poslovnim prihodima.

Kompanija navodi da je igra Resident Evil Village glavni faktor za odlične rezultate, jer je u prvoj četvrtini prešla 4.5 miliona prodatih primeraka. Pomenut je i Monster Hunter Rise, iako je izašao u prethodnom fiskalnom kvartalu za Nintendo Switch, sledeće godine igra bi trebala da izađe za PC. Prema Capcom-u, igra je nastavila da beleži rast prodaje zahvaljujući kontinuiranoj popularnosti. Digitalne verzije igara su istovremeno zabeležile rast kada uporedimo prethodnu godinu.

The post Resident Evil Village i Monster Hunter Rise doneli Capcom-u rekordne finansijske rezultate appeared first on PLAY!.

Original Article