Resident Evil 5 dobio iznenadni apdejt koji uvodi split-screen kooperativno igranje

0
44
resident-evil-5-dobio-iznenadni-apdejt-koji-uvodi-split-screen-kooperativno-igranje

Složićete se da je Resident Evil 5 jedan od spornijih unosa u serijalu, ali igra i dalje zaslužuje da je njeni developeri dobro tretiraju. U iznenađujućem apdejtu, Resident Evil 5 na Steam-u je dobio patch kako bi se uklonio Games for Windows Live, dodala je podršku split-screen, a takođe je uključila i neke druge solidne dodatke.

U patch notes za Resident Evil 5 na Steam-u, Capcom je detaljno opisao 3 specifična poboljšanja:

  • Uklonjena podrška za igre za Windows Live
  • Podršku za split-screen kooperativno igranje u lokalu
  • Neke druge manje ispravke bagova

Same po sebi, ove tri promene su više nego vredne pažnje, posebno uključivanje lokalnog co-op-a sa podeljenim ekranom nakon skoro 15 godina. Uz to, fanovi su otkrili niz drugih promena i dodataka koje je donelo ovo ažuriranje, uključujući dodatne opcije prilagođavanja za kameru, kao i ono što se čini kao widescreen podršku.

Iako nije nužno iznenađujuće videti da su Games for Windows Live uklonjene iz naslova – pošto ta usluga odavno ne postoji i samo dodaje komplikacije u 2023. godini – svi ostali dodaci su veoma iznenađujući i veoma dobrodošli. 

Ovaj tretman dolazi verovatno u susret izlasku Resident Evil 4 Remake, pošto će se fanovi garantovano interesovati za Resident Evil 5 nakon izlaska ovog rimejka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More