Resident Evil 1 će dobiti zasluženo Remake izdanje?

0
61
resident-evil-1-ce-dobiti-zasluzeno-remake-izdanje?

Capcom je bio više nego konzistentan sa rimejkovima svoje Resident Evil franšize, sa izdavanjem Resident Evil 2 i 3 Remake-a 2019. i 2020. godine.

Studio je napravio pozitivan imidž u ovoj niši i dokazao je fanovima da mogu da isporuče odlične rimejkove svojih igara zadržavajući suštinu originalne igre i koristeći najnoviji hardver i tehnologiju kako bi fanovima pružili impresivnije iskustvo.

Dok će Resident Evil 4 biti najnoviji i najočekivaniji dodatak u sagi kao remake izdanja, dva nova trejdmarka kompanije Capcom nagoveštavaju Remake Resident Evil Director’s Cut izdanja(Resident Evil 1 ali sa Demo za Resident Evil 2).

Kao što je primetio korisnik Twittera @Tippy_Power, Capcom je nedavno podneo zahtev za zaštitni znak termina; S.T.A.R.S. DEP RACCOON POLICE i Resident Evil Director’s Cut.

Datumi podnošenja oba “žiga” su 7. i 8. decembar 2022. godine. Interesantna stvar koju treba primetiti je da je Capcom već registrovao ove žigove još 1997. pre nego što je Resident Evil Director’s Cut izašao 1998. godine.

Međutim, trademark za ove termine je poništen 2012. godine zbog politike koju je sprovodilo regulatorno telo da se zaštićeni termini zadrže u upotrebi. Stoga, ponovno registrovanje ovih uslova ukazuje da Capcom planira da ih ponovo koristi.

Imajući na umu rezultate studija sa čestim rimejkovima igara Resident Evil u poslednje vreme, ne bi trebalo da bude iznenađenje ako Capcom u budućnosti najavi remake Resident Evil Director’s Cut, taman kako bi se čitav serijal objedinio.

I really do hope Capcom are planning a new version of the 1st Resident Evil game. 👀🔥 a new gen offering would be amazing. 👍🙏 #Capcom #ResidentEvil pic.twitter.com/HwifHtK029

— Tippy Power 2022 (@Tippy_Power) December 18, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More