Nova generacija rešenja Kaspersky Fraud Prevention, sastoji se od dva zasebna proizvoda. Rešenja Kaspersky Advanced Authentication, kojim cilja da spreči scenarije kompromitovanja pri razvoju digitalnih kanala; i rešenja Kaspersky Automated Fraud Analytics koje vodi računa o prevarantskim aktivnostima, omogućavajući precizno i blagovremeno donošenje odluka u vezi sa istragom sofisticiranih slučajeva prevare i pranja novca među organizacijama. Ova diverzifikacija ponude rešenja Fraud Prevention cilja da pruži organizacijama rešenja prilagođena različitim izazovima u vezi sa prevarama.

Kaspersky Advanced Authentication: obezbeđivanje rasta digitalnog poslovanja
Kako bi pomogla preduzećima da prevaziđu ove izazove, rešenje Kaspersky Advanced Authentication koristi niz tehnologija koje identifikuju anomalije ili moguće aktivnosti prevare i u fazi logina kao i u fazi korišćenja (sesije), i označavaju ih radi dodatnih provera i potvrde od strane korisnika.
Rešenje analizira ponašanje i biometrijske podatke, reputaciju uređaja i ostale korisne nepersonalizovane metapodatke, dok mašinsko učenje i kompleksni matematički algoritmi osiguravaju visok stepen detekcije i smanjuju vreme detekcije anomalija. Proces autentikacije ne zahteva preduzimanje bilo kakve specifične akcije od strane korisnika, omogućavajući preduzećima da prioritizuju visoku stopu zadržavanja i rast svojih digitalnih kanala.

Rešenje Kaspersky Automated Fraud Analytics: informisano preduzimanje akcije protiv prevare i pranja para
Minimitzira troškove vezane za prevaru i smanjuje rizik od plaćanja kazni za ne pridržavanje propisima regulatornih organizacija. Ono pruža dodatan nivo znanja o prevarama specifičnim za konkretnu industriju i o scenarijima pranja para, kroz pristup bazi znanja o prevarama, kombinujući ovo znanje sa naprednim tehnologijama koje automatski detektuju ozbiljne incidente u ranim fazama.

U toku cele korisničke sesije, rešenje prikuplja i analizira stotine depersonalizovanih indikatora, poput tipa uređaja korisnika i njegovog okruženja, bihejvorijalnih i biometrijskih paterna korisnika, korišćenja alata daljinskog pristupa (RAT) i botova, informacija o malveru i veb injekcijama.

Novo rešenje Kaspersky Fraud Prevention sada je dostupno širom sveta.

Original Article