Rešenje za pomeranje Switch Joy-Con

0
29
resenje-za-pomeranje-switch-joy-con

Nakon godina suočavanja sa Joy-Con driftom i bez zadovoljavajućih odgovora od Nintenda, možda ćemo konačno imati naše rešenje. Kompanija pod nazivom Gulikit kreirala je set zamena za Switch džojstik koji obećavaju da će jednom zauvek otkloniti pomeranje štapa.

PCPress.rs Image

Ako ste vlasnik Switch-a, verovatno ste dobro upoznati sa Joy-Con driftom, koji stvara dosadne lažne unose čak i kada ne dodirujete palice. To je bio problem otkako je Switch izašao i još uvek nije u potpunosti popravljen u novom OLED modelu. Dok svoje Joy-Cons možete poslati na besplatnu popravku u Nintendo, štapovi će neizbežno ponovo početi da lutaju.

Za razliku od vaših standardnih Joy-Cons-a iz Nintendo-a, Gulikit-ove zamene za džojstik koriste nešto što se zove senzori Holovog efekta da bi ih u suštini učinili otpornim na drift – istu tehnologiju koju koriste Sega-ini Saturn 3D i Dreamcast kontroleri iz 90-ih. Kao što iFixit ističe, senzori koriste magnete da otkriju kretanje džojstika.

Jedan od razloga zašto se Joy-Cons uopšte pomeraju je taj što koriste potenciometre. Ova tehnologija se vremenom pogoršava, što dovodi do pogrešnih očitavanja zbog kojih vaš kontroler izgleda kao da je posednut. Godine 2021, izvršni direktor kompanije Nintendo Ko Shiota uporedio je problem sa automobilskim gumama koje se „habaju dok se automobil kreće, jer su u stalnom trenju sa tlom da bi se rotirali“.

Tu dolaze Gulikitovi džojstici. Štapovi, koji su dostupni za 29,70 dolara na Amazonu, verovatno će staviti tačku na česte zamene Joy-Con-a i narudžbine za popravke . Moraćete sami da instalirate zamenske džojstike, naravno, ali ovaj video sa iFixit-a bi trebalo da vas uputi u pravom smeru kada je u pitanju demontaža Joy-Cons-a. Gulikitovi džojstici takođe dolaze sa odvijačem, zamenskim zavrtnjima, pincetom i plastičnim alatom za hvatanje koji će vam pomoći da počnete.

Korisnici na Amazonu su ostavili uglavnom pozitivne kritike. Međutim, neki kažu da ostavljaju mali razmak između prstena koji bi trebalo da spreči da prašina i drugi ostaci uđu u prekidač, iako je nejasno kako ili da li će to uticati na štapove. Gulikit takođe ima zamenske džojstike za Steam Deck, kao i kompletan KingKong 2 Pro kontroler sa senzorima za efekat Hola.

Imajte na umu da dodavanje štapova nezavisnih proizvođača može poništiti garanciju na vaš Switch i Joy-Cons, ali je i dalje potencijalno rešenje ako vam je dosadilo pomeranje štapa. Samo je tužno što – 2023. – moramo da prođemo kroz sve ovo samo da bi stvari funkcionisale kako treba kada tehnologija

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.