Remedy zvanično najavio Control 2

0
63

Remedy je napravio svoju najbolju igru do sada sa Control još 2019. godine. Studio je od tada prešao na rad na Alan Wake 2, kao i na nekoliko drugih nenajavljenih projekata, stavljajući nastavak Control na neko vreme u zadnji plan. Sada je Remedy postigao novi sporazum sa 505 Games za Control 2.

Remedy je objavio da je još jednom potpisao ugovor sa 505 Games radi zajedničkog razvoja i zajedničkog objavljivanja Control 2. Igra je ranije bila u razvoju pod kodnim imenom ‘Heron’, koja je bila u fazi koncepta krajem 2021. godine. Prema najavi, igra je još uvek u fazi koncepta, tako da će proći dosta vremena pre nego što vidimo igru u akciji.

Početni budžet za razvoj Control 2 iznosi 50 miliona evra, a Remedy će zadržati vlasništvo nad intelektualnom svojinom igre. Investicije u razvoj, marketing i period nakon lansiranja, kao i budući neto prihodi generisani igrom biće podjednako podeljeni između 505 Games i Remedy.

Igra će biti dostupna na PC-u, PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a biće izgrađena u vlasničkom Northlight endžinu kompanije Remedy.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Remedy zvanično najavio Control 2 appeared first on PLAY!.

Original Article