Redout: Space Assault

0
651

Trkački žanr koji se dešava u budućnosti imao je nekoliko zapaženih skokova tokom poslednjih nekoliko godina, dok je Redout teško sedeo među vodećima. Nјegova fantastično realizovana vizuelna slika, izuzetna muzika i vratolomni osećaj za futurističku brzinu značili su da je nastavio sa Vipeout-ovim nasleđem, istovremeno uvodeći njegov sopstveni osećaj za stil postupaka. Ljudi iz 34BigThings odlučili su da je svemir Redout toliko jak da će stvoriti predigru za pucačine u arkadnom prostoru.

Redout: Space Assault, koji se prvi put pojavio na Apple Arcade, sada prelazi na konzolu i PC, i iako ne donosi revoluciju u njegovom novom franšiznom žanru, ovde može da se nađe dovolјno zabave za fanove koji su uskraćeni za puškaranja.

Vi ste Leon, borbeni as pilot iz Bravo odreda, umotan u burne događaje oko kolonizacije Marsa. Kao alat Poseidon Security Forces imate zadatak da zaštitite interese korporacije, ali za razliku od većine arkadnih pucačina, bilo je nekih stvarnih razmišlјanja i pažnje posvećenih karakterizaciji i priči koja je vodi dalјe od „leti ovde, pucaj u to“ postavki koje smo ranije viđali tako često.

Redout: Space Assault ima dva osnovna načina igre. Prvi, borbena misija, igra se kao pucačina na šinama u lјubavnoj veni Space Harrier-a ili Panzer Dragoon-a. Sa odobravajućim klimanjem glavom prema Sega-inom templejtu, držanje pritisnutog dugmeta za vatru omogućava vam da se zaklјučate na više neprijatelјa, dok možete da tapkate dugmad na ramenima da biste se izvukli van opasnosti. U mogućnosti ste da nabavite i obični blaster, kao i mnoštvo drugog oružja, mada razočaravajuće nemate direktnu kontrolu nad njim, već jednostavno morate da postavite vaš brod u nešto u šta ćete pucati da bi mogli da uđete.

Space Assault Drugi od načina igranja Redout: Space Assault omogućava vam slobodno kretanje u 3D prostoru, istraživanje meteora i svemirskih stanica, dok istovremeno tražite razna osetlјiva skupljanja i raznosite povremeno negativca. Ovi odelјci skidaju povodac i omogućavaju vam da okusite potpunu kontrolu nad vašom letelicom, ali vrlo je malo ispunjenog potencijala za rat, koji kastrira očigledni potencijal koji igra ima. Voleli bi da vidimo da se preokreće između šina i otvorene borbe velikih razmera, ali to je naizgled bilo izvan okvira onoga što je tim u 34BigThings želeo da stvori.

Space Assault Kako arkadne pucačine odlaze, vizuelni prikazi Space Assaulta zaista prodaju fikciju, sa cool, stilizovanim dizajnom svemirskog broda – možete da birate između serije različitih koža za vaš brod – i steknete pravi osećaj za tehnologiju tog doba. Tu i tamo se očekuju i odobravanja tehnologiji koja je evoluirala u Redout-ovim vozilima i futurističkoi arhitekturi, i sve to zaista dobro stoji, baš kao što biste očekivali za svet koji je već temelјno dizajniran. Redout je bio leš, a Space Assault je slično prijatan oku.

Postoji mučan osećaj da je ovo mobilna igra koja je skočila na domaće platforme, i na to i jeste. Međutim, ovo se ne oseća kao krajnje besmisleno grabljenje novca. Prvo, dostupan je digitalno po ceni od £9.99, što se čini pošteno, i sa njim smo se zabavili malo više od nedavnog Panzer Dragoon remake-a – kao dugogodišnje fanove Sega Saturn-a koji nam zadaje stvaran bol. Drugo, on-rail pucačina je žanr koji ovih dana retko pokazuje njegovo lice, a dok čekamo Panzer Dragoon Zwei remake, Space Assault je pogodno malo vremensko tonjenje za fanove.

Space Assault Ipak, nije bez nekoliko mučnih problema, a uskoro ćete ih i otkriti. Bilo da se radi o kratkim misijama orijentisanim prema mobilnim uređajima, nemogućnosti potpunog zaustavlјanja vašeg broda – što rutinski dovodi do neizbežnih sudara i smrti – ili nekim čudnim skokovima poteškoća koji se čine dizajnirano da vas nateraju na još nekoliko nadogradnji, postoji samo nekoliko elemenata to znači da Redout: Space Assault oseća nedovoljno dodirnutim.

Postoji pomalo nepotreban sistem blagodati zasnovan na karticama koji vam omogućava da odaberete podsistem za pojačavanje, kao i drvo nadogradnje koje vidi kako trošite zarađenu valutu na pobolјšane štitove, zdravlјe, rakete ili naoružanje. Te nadogradnje vam u početku daju očigledna pobolјšanja u vašoj letelici, ali povraćaj vaše valute se smanjuje kako napredujete. Ako ste veteran ovog žanra, verovatno ćete shvatiti da možete da se probijete i kroz veći deo njega dok ne postignete neku od onih iskakanja poteškoća.

Ne bi bila Redout igra a da muzika nije iz temelja urađena i postoje neki brilјantni naučno-fantastični tonovi vođeni sintetizmom koji će masirati vaše uši, protežući se u izuzetno hladne rok rifove i šire. Zvuk je definitivno dodao na naše uživanje u igri, gotovo umanjujući neke od očiglednijih problema.

Ako ste lјubitelј on-rails pucačina, Redout: Space Assault je prijatan, ali ograničen dodatak žanru.

Dobro:

  • Prijatna on-rails arkadna pucačina
  • Atraktivni vizuelni elementi
  • Super muzika

Loše:

  • Kratka struktura misije
  • Letenje u slobodnom lutanju je ogromno
  • Iznenađujuće sporo

Redout: Space Assault was last modified: 23 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Redout: Space Assault appeared first on ITNetwork.

Original Article