Redfall neće imati mikrotransakcije

0
71
redfall-nece-imati-mikrotransakcije

Još 2021. godine procureli snimci ekrana sa testa za predstojeću kooperativnu igru Redfall koji su sugerisali da će igra imati in-game prodavnicu sa nekim oblikom mikrotransakcija. Na sreću, od tada do sada, čini se da se tim u studiju Arkane tu odluku preispitao, jer je sada potvrđeno da Redfall neće imati ništa od toga, ali će i dalje biti najpodržavanija igra tima do sada.

Arkane Austin je nedavno održao pregled za Redfall u kojem su odabrane publikacije pozvane da isprobaju igru pre njenog objavljivanja 2. maja. Igra naizgled nije sadržala nijednu prodavnicu u igri, a Wccftech je tražio pojašnjenje od Redfallovog kreativnog direktora Harvija Smita – na šta su oni odgovorili:

„Pokušavamo da budemo veoma jasni da u igri nema mikrotransakcija i da nema prodavnice. Veoma smo ponosni na to. Ako nađete kostim u igri, onda ga možete imati, tako jednostavno.”

Prodavnice u igrama i mikrotransakcije obično su jedan od primarnih načina na koji developeri opravdavaju podršku za igru nakon pokretanja. Na sreću, uprkos tome što u Redfall nema takvih stvari, igra je postavljena da vidi veliki deo sadržaja nakon lansiranja, a Smit tvrdi:

„Redfall će biti naša najpodržavanija igra nakon lansiranja. Išli smo sa modelom servera, tako da možemo stalno ažurirati igru. Ako vidimo da mnogo ljudi pada sa merdevina i umire, možemo da ažuriramo to. Ako vidimo da niko ne igra tog i tog lika, možemo ga podesiti i učiniti ga privlačnijim. Imamo planove za dodatno oružje, kostime, čudovišta, likove i još mnogo toga o čemu trenutno ne možemo da pričamo. Ali imamo jaku godinu ažuriranja, i sve je ili u trenutnoj igri ili će to biti DLC. Trudimo se da to uradimo što je moguće pravednije za ljude.”

Redfall možda nije imao najuzbudljivije početno predstavljanje, ali kako je vreme odmicalo, čini se da igra izgleda veoma lepo. Činjenica da Redfall neće imati mikrotransakcije je zaista dobrodošla vest i čini igru mnogo uzbudljivijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More