Redfall bi izašao za PS5, da Microsoft nije kupio Zenimax i Bethesda izdavače

0
61
redfall-bi-izasao-za-ps5,-da-microsoft-nije-kupio-zenimax-i-bethesda-izdavace

Nije tajna da je Majkrosoftova kupovina zajedništva Zenimax i Bethesda iznenadila sve. Neki projekti, kao što su Arkaneov Redfall i Bethesdin Starfield, već su bili u izradi u vreme kupovine i kao što verovatno očekujete, planirano je bilo da se objave na Playstation i Xbox konzolama.

U intervjuu za IGN objavljen ove nedelje, direktor Redfall-a, Harvi Smit, govorio je malo o ekskluzivnosti oko Redfall-a, potvrđujući da je igra bila izdanje za više platformi pre nego što je Microsoft kupio kompaniju: „Kupio nas je Microsoft i to je bila ogromna promena. Rekli su: „Nema Playstation 5. Sada ćemo napraviti Game Pass, Xbox i PC.“

Obzirom da je to bio slučaj sa Redfall-om, verovatno je bio slučaj i sa drugim projektima koji su već bili u razvoju, kao što je Starfield. Ipak, ništa od ovoga ne bi trebalo da bude iznenađenje. Iako je Microsoft otvoren za multiplatformska izdanja za određene franšize, mislimo da je kompanija uvek planirala da potpuno nove franšize postanu deo njenog ekskluzivnog arsenala igara.

Redfall će biti objavljen za PC i Xbox Series X/S 2. maja. Bethesda će lansirati Starfield za Xbox Series X/S i PC u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More