Red Dead Redemption 2 iduće godine stiže i na PC?

Iako smo i za originalni Red Dead Redemption godinama slušali glasine kako će se osim na konzolama pojaviti i za PC, tako nešto nikada nismo dočekali. Ipak, njegovi autori, Rockstar Games, su itekako svesni potencijalne zarade čemu svedoči uspeh Grand Theft Auta V koji je do sada prodat u preko sto miliona primeraka od čega minimalno 10 miliona kopija otpada na verziju za PC, tako da nesumnjivo o tome razmišljaju, ako već nisu poduzeli konkretne korake.

Nade igrača da će se ova akcijska avantura pojaviti i za PC su se rasplamsale nakon što je portal VG247 objavio profil zaposlenika Rockstar Leedsa sa LinkedIna u kojem stoji kako je osoba čiji su identitet sakrili svojevremeno radila na GTA V i LA Noireu, kao i na Red Dead Redemptionu 2 za PlayStation 4, Xbox One i – PC. Par dana pre ove objave, švedska podružnica lanca prodavnica Media Markt je na svom webu otvorila stranice Red Dead Redemptiona 2 za PC, ali ubrzo nakon toga su iste uklonjene, iako ne dovoljno brzo. Holandski portal Techtastic se domogao screenshota dok su još bile aktivne, a na istima je vidljiv i datum izlaska – 31. decembar 2019.

Red Dead Redemption 2 kreće u prodaju za četiri dana, 26. oktobra, i pričom je smešten pre događaja u osam godina starijem prethodniku. U ulozi odmetnika Arthura Morgana istraživaćemo masivni otvoreni svet „divljeg zapada“ 1899. godine i svojim odlukama i postupcima sami krojiti stav NPC-a prema nama i ujedno oblikovati dalji razvoj priče koja bi u single playu trebala potrajati šezdesetak sati.

Red Dead Redemption 2 iduće godine stiže i na PC? was last modified: oktobar 22nd, 2018 by ITN Team

The post Red Dead Redemption 2 iduće godine stiže i na PC? appeared first on ITNetwork.

Original Article