realme Buds Air 2: najjeftinije bluetooth slušalice s aktivnim uklanjanjem buke – bolje nego Xiaomi?

0
76

Snimio sam kratku recenziju bežičnih bluetooth slušalica realme Buds Air 2. Riječ je o najjeftinijim bežičnim slušalicama (bar koje sam ja pronašao) s ugrađenim sustavom za aktivno uklanjanje buke (ANC, active noise cancellation). Kad su u ANC modu rada, slušalice snimaju zvukove iz okoline, obrću im amplitudu te taj zvuk puštaju u uho zajedno sa zvukom pjesme ili što već slušate. Na taj način zvuk iz slušalica poništava zvuk iz okoline. Naravno, ovakav mali zvučnik ne može u potpunosti poništiti zvuk iz okoline – smanji ga za nekih 25 decibela i to najviše niske tonove.

realme Buds Air 2 trenutno koštaju oko 40€ na Aliexpress-u s poštarinom iz Francuske (ima ih i kod nas, ali su skuplje):

Pogledajte video (zapratite moj Youtube kanal: https://goo.gl/iMnXte, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):


Osim ANC moda, slušalice imaju i “transparency” mod u kojem prosljeđuju zvukove iz okoline u uho kako bi čuli ako vas netko doziva, trubi ili slično.

realme Buds Air 2 su i vodotporne, imaju IPX5 ocjenu, što znači da su otporne na niskotlačnu vodu iz svih smjerova. Izvrsno stoje u uhu, udobne su, a ne ispadaju iz uha pa ih to uz vodootpornst čini jako dobrima za nošenje pri vježbi.

realme Buds Air 2 slušalice imaju i “game” mod za igre u kojima se kašnjenje zvuka smanji na nekih 88ms na uštrb trajanja baterije.

Jedna od opcija je i “volume enhancer” koji omogućuje da slušalice budu glasnije – s tom opcijom su slušalice jako glasne i sigurno nisu dobre za sluh, ali ako vilite ili već slabije čujete svakako preporučam. Nisam čuo tako glasne slušalice još od doba walkmana.

Baterija traje nekih 5 sati u normalnom modu, dok ANC to smanji na 4 sata, a zajedno s baterijom u kutijici imate nekih 25 sati slušanja.

Za podešavanje slušalica i nadogradnju firmware-a si instalirajte mobilnu aplikaciju realme Link:

realme Link (Free, Google Play) →

U njoj možete podesiti sve opcije, vidjeti stanje baterija u slušalicama i kutijice te promjeniti što rade tipke na slušalicama.

Original Article