Ratchet & Clank: Rift Apart PC verzija nema ray-tracing na AMD grafičkim karticama

0
66
ratchet-&-clank:-rift-apart-pc-verzija-nema-ray-tracing-na-amd-grafickim-karticama

Iako je PC izdanje Ratchet & Clank: Rift Apart trebalo da podržava ray-tracing, to je slučaj samo za korisnike Nvidia grafičkih kartica. Insomniac je onemogućio RT funkcije za AMD GPU-ove. Igra takođe podržava stariju verziju AMD-ove FSR funkcije od one koja se očekivala.

U članku o podršci objavljenom ranije ove nedelje, Insomniac je tiho primetio da je “ray-tracing na AMD GPU-ovima onemogućen na lansiranju”. Developeri “rade blisko sa AMD-om kako bi omogućili podršku što je pre moguće”. S obzirom na to da je ova igra prvobitno razvijena da radi na RDNA 2-powered PS5, sa RT funkcijama, malo je čudno što je došlo do kašnjenja na PC strani.

Na AMD subreddit-u, korisnici su takođe ukazali na to da je igra lansirana sa FSR 2.1, umesto najnovijeg FSR 2.2 ažuriranja, koje je dostupno od početka 2023. godine. Međutim, sasvim je moguće da nisu imali resurse da brzo testiraju i implementiraju novu nadogradnju funkcija u tom trenutku u razvojnom ciklusu. Sa FSR 3 planiranim za 2023. godinu, možda bi čak vredelo čekati nekoliko dodatnih meseci da se proceni ta verzija.

Nema vremenskog okvira za ažuriranje koje omogućava RT za AMD grafičke kartice, ali se nadamo da govorimo o nedeljama umesto mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More