Rast zaposlenih u Srbiji 45 procenata – fokus na daljem proširenju

Softverska agencija Namics objavila rezultate poslovanja u 2017. godini

Proširenje beogradske kancelarije za 45 procenata, 15 internacionalnih priznanja za distribuirane timove srpskih, nemačkih i švajcarskih softverskih stručnjaka i najveći profit od osnivanja 1995. godine, zabeleženi su među poslovnim rezultatima softverske agencije „Namics” tokom 2017. godine.

Prilikom godišnje analize poslovanja, Jan Keler, direktor ove softverske agencije u Srbiji, istakao je da velike zasluge za dobre poslovne rezultate ima razvoj kancelarije u Beogradu: „Sve veći doprinos srpskih softverskih stručnjaka u radu na međunarodnim projektima i proširenje poslovanja na nemačkom tržištu uticali su na profit koji je u 2017. godini premašio 58 miliona evra. Priznanje za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju Swiss Digital Transformation Award koje je, kao članovima međunarodnog tima, pripalo i srpskim softverskim ekspertima, jasno ukazuje koliko je beogradska kancelarija važna za „Namics” i koliko je rad inženjera iz Srbije cenjen u svetu.”

Keler dodaje da je Beograd centar obrazovanih i obučenih softverskih profesionalaca i za naredni period najavljuje nastavak implementacije strategije zapošljavanja u Srbiji: „Plan nam je da naša kancelarija, u narednom periodu, zapošljava 100 softverskih stručnjaka i dizajnera. Tokom ove godine fokusiraćemo se na proširenje postojećeg Frontend tima i osnivanje odseka za experience design.”

Švajcarska softverska agencija „Namics” ima tradiciju dužu od 20 godina i jedan je od lidera za e-business i digitalne komunikacije na nemačkom govorom području. U „Namics-ovim” kancelarijama u Beogradu, Frankfurtu, Hamburgu, Minhenu, Sent Galenu i Cirihu trenutno radi 520 profesionalaca. Najvažnije tehnologije koje koriste su Java, „dot net” i Frontend, a bave se i UX/UI dizajnom i razvojem mobilnih aplikacija. Među njihovim klijentima su poznate svetske kompanije kao što su Victorinox, BASF, Medela, UBS, Ciriški aerodrom, Migros i druge.

Izvor: Internet ogledalo

Original Article