Rakuten uvodi wireless za IoT putem LEO satelita

80

Rakuten planira da omogući wireless za IoT, putem LEO (Low Earth Orbit) satelita. Projekat se odnosi na niskopojasni IoT, koji ne zahteva mnogo resursa po pitanju spektra i namenjen je uređajima male snage.

PCPress.rs Image

Na putu razvoj NB-IoT softvera

Rakuten Mobile je ranije pokušao da wireless mrežom opskrbi Japan, putem AST SpaceMobile LEO-satelita. Danas, u saradnji sa Univerzitetom u Tokiju, razvija satelitsku wireless pokrivenost za kućne IoT uređaje. CIlj je da se dosegne 100% geografske pokrivenosti i obezbedi dugodometna povezanost za postojeće NB-IoT uređaje. Ova mogućnost najviše će odgovarati uređajima male snage, koji šalju male količine podataka.

Plan je da se omogući povoljan IoT satelitski servis, koji će pogodovati i industrijskim postrojenjima, u mestima sa slabom ili nikakvom wireless pokrivenošću, kao što su planine ili udaljena ostrva. Rakuten će sarađivati sa američkom kompanijom SpaceMobile, kako bi uspeo da pokrije oko 4% japanskih područja koja nisu dobro pokrivena zemaljskom mrežom. Što se tiče IoT projekta, saradnja dvaju kompanija i Univerziteta, rezultiraće konstruisanjem LTE- satelitske komunikacione mreže. CIlj je da se stabilizuju i optimizuju LTE satelitske komunikacije i razvije NB-IoT softver za LEO satelite. Očekuje se da će se projekat u potpunosti realizovati do marta 2025. godine.

Izvor: fiercewireless

The post Rakuten uvodi wireless za IoT putem LEO satelita first appeared on PC Press.Original Article