Radnici Tesle prijavljuju sve veći broj povreda

0
66
radnici-tesle-prijavljuju-sve-veci-broj-povreda

Ikotek

PCPress.rs Image

Dok Tesla počinje da pravi sajber kamione, sve više se povećava broj povreda radnika.

PCPress.rs Image

Tesla se sprema da isporuči svoje prve sajber kamione kupcima dok novi izveštaji pokazuju sve veći broj povreda u pogonu. U Teksasu se nalazi pogon za proizvodnju sajber kamiona. U tom istom pogonu radnici prijavljuju sve veći broj fizičkih povreda. Do sada je bilo nekoliko većih incidenata u kojima je povređeno preko 20 radnika. U periodu od 2020. godine do danas bilo je nekoliko takvih slučajeva.

I druge Tesline fabrike imaju opsežnu istoriju povreda radnika. Međutim, ova tema nije ispraćena do kraja i uvek se stavlja pod tepih. Jedna od fabrika koja ima najveće poteškoće nalazi se u Ostinu. Otvorena je u aprilu 2022. godine. Zaposleni opisuju kompaniju kao radnu kulturu koja ih stavlja u duge radne sate, nesigurne radne uslove pune uznemiravanja.

Do sada je Musk bio oštro protiv sindikata radnika. Postavlja se pitanje zašto „mesija savremenog doba“ ne želi sindikate? Stanje radnika i uslova u pogonima Tesle su novo pitanje koje će se otvarati tokom narednog perioda u sve većoj meri. Možda se napokon kroz ovu radnu atmosferu i pokaže kome to zaista pripada Elon Musk.

Izvor: theverge.com

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.