Radnici plakali od sreće: Kompanija zaposlenima podelila bonus od 10 miliona dolara

0
17

Kada je kompanija koja se bavi prodajom nekretnina iz Baltimora “Sent Džon Propertiz” podelila crvene koverte zaposlenima na svojoj nedavno održanoj godišnjoj zabavi, niko nije znao šta da očekuje.

Tako je 198 službenika dobilo neočekivane bonuse u proseku od oko 50.000 dolara i to je ličilo na pravo božično čudo. Svi bonusi ukupno su činili iznos od deset miliona evra.

“Kada sam otvorila kovertu, nisam mogla da verujem. To je bilo neverovatno”, rekla je Stefani Rigvej, jedna od zaposlenih u toj kompaniji.

Predsednik kompanije Lorens Mejkranc rekao je za CNN da je ta firma ispunila svoj glavni i najveći cilj da se razvije do 20 miliona kvadrata u nekretninama, i to udvostruči kroz 14 godina.

“Želeli smo da uradimo nešto da zahvalimo svim našim službenicima koji su nam pomogli da postignemo taj cilj, i želeli smo da učinimo nešto veliko”, kazao je on.

Svaki zaposleni dobio je novac u odnosu na godine rada u toj kompaniji. Najmanji bonus iznosio je 100 dolara, za zaposlenog koji je upravo bio primljen i nije još ni počeo da radi u toj firmi. Najveći bonus bio je 270.000 dolara.

“Ovo je bio jedan od najdirljivijih događaja kojima sam prisustvovao. Vrištali su, plakali, smejali se, grlili nas”, rekao je direktor.

Ponosni smo na naše zaposlene, dodao je.

“Oni su osnova i razlog za uspeh naše kompanije. I želeli smo da im kažemo veliko hvala, izgleda da smo uspeli u tome”, zaključio je.Izvor: N1
Foto: Pixabay

Original Article