Radnici Apple-a od septembra tri puta nedeljno u kancelariji

0
53

Nakon višestrukih kašnjenja i lažnih startova, Apple sada ima solidan datum početka svog hibridnog radnog aranžmana.

PCPress.rs Image

Hibridni režim rada kao nova normalnost

Tehnološki gigant će početi da zahteva od zaposlenih koji rade u njegovim kancelarijama u dolini Santa Klare da se javljaju u kancelariju tri puta nedeljno počevši od nedelje, 5. septembra. Očekuje se da dolaze svakog utorka i četvrtka, a treći dan određuju njihovi pojedinačni timovi. U pismu poslatom članovima osoblja, Apple-ov SVP softverskog inženjeringa Kreg Federigi podstakao je zaposlene da podele svoje mišljenje o tom trećem danu specifičnog za tim sa svojim menadžerima kako bi im pomogli da odluče.

Apple je planirao da sprovede hibridni aranžman prema kojem zaposleni moraju da rade iz njegovih kancelarija od juna 2021. godine. Međutim, u to vreme su želeli da osoblje dolazi svakog ponedeljka, utorka i četvrtka. Kompanija, koja pridaje veliku vrednost onome što Tim Kuk naziva „nenadoknadivim prednostima lične saradnje“, napravila je nekoliko pokušaja da sprovede hibridni aranžman radne nedelje od tada, ali je morala da nastavi da gura svoje planove unazad zbog rastuće pretnje COVID-19 slučajeva i drugih faktora.

Sada izgleda da Apple ne sprečava da zahteva od zaposlenih da se jave u njegove kancelarije. „Peti septembar označava pravi početak našeg hibridnog radnog pilota u dolini Santa Klari“, napisao je Federigi u svom dopisu. Međutim, kako je naveo, to je još uvek pilot, a kompanija očekuje da će naučiti iz njegove primene u narednim mesecima dok se priprema za povratak zaposlenih na funkcije na drugim lokacijama.

Izvor: Engadget

The post Radnici Apple-a od septembra tri puta nedeljno u kancelariji first appeared on PC Press.Original Article