RAD Studio: Dizajn i razvoj modernih aplikacija

Isprobali smo programiranje u RAD Studiju koje možete koristiti za programiranje u Delphi te C++ programskom jeziku za kreiranje aplikacija za iOS, Android, Windows, Linux te macOS platforme u 32 ili 64 bita.

Sučelje RAD Studija vrlo je logično i intuitivno posloženo te ćete se vrlo brzo naviknuti na njega, pogotovo ako ste ranije koristili Microsoftov Visual Studio.

Na naslovnoj slici možete primijetiti demo aplikacije Card Panel Demo koja nam otkriva da se atributi objekata nalaze u prozoru s lijeve strane, no sučelje je u potpunosti moguće prilagoditi vašim željama. Osnovne značajke RAD Studija RAD Studio omogućava vam korištenje jedinstvene baze kôdova kako biste aplikacije pisali jednom za sve platforme s manje napora pri kodiranju.

Pišite kôd jednom, a kompajlirajte ga za sve platforme.Pristupačni podaci osnova su brzog razvoja aplikacija te se možete povezati s više od 20 baza podataka brzim i direktnim pristupom FireDAC-om. Modernizirajte postojeći kôd i sastavite „cross platformske“ aplikacije za Windows 10 uz podršku za Windows Store, aplikacije za macOS, za mobilne uređaje kao i za IoT uređaje koji koriste moderne senzore te pristupaju podacima u oblaku.

Brže i pametnije dizajnirajte responzivna sučelja u mobilnim aplikacijama uz pomoć razvojnih alata za dizajn korisničkog sučelja; oni su svjesni razvojne platforme te će vam omogućiti brže prototipiranje s dizajnom za više uređaja i pregledom aplikacija uživo u realnom vremenu.

RAD Studio ima HTTP i library REST klijenta dostupne na svim platformama kako biste se povezali na REST usluge, čak i određene AWS i Azure komponente.Proširenja RAD StudijaMoguće je napraviti plugin koji dodaje nove značajke RAD Studiju, crta u editoru kôda, omogućava dovršavanje kôda ili dodaje boju vašoj sintaksi kako biste se lakše mogli snaći u velikoj količini kôda.

Može pratiti procese ili threadove tijekom debugiranja aplikacija i još mnogo toga.Kako započeti s pisanjem aplikacije?RAD Studio možete isprobati u probnom razdoblju od 31 dana uz jednostavnu registraciju putem vašeg e-maila, a za nekomercijalnu upotrebu postoji i potpuno besplatna Community Edition verzija.

Ako niste sigurni kako ga pravilno konfigurirati za programiranje (recimo Android ili IoT aplikacija), posjetite niže navedenu web stranicu te potražite opširne videouratke na engleskom jeziku koji će vas provesti kroz postupak instalacije i konfiguriranja RAD Studija i kroz postupak izrade jednostavne aplikacije za odabranu platformu.

Posjetite:https://www.embarcadero.com/products/rad-studio

Original Article