R-Type Final 2

0
259

Shoot ’em up žanr postoji već duže vreme. Postoji nekoliko poznatih imena, uklјučujući Darius, Gradius i naravno R-Type. Svaki bi mogao se čini identičnim neupućenima, ali svaki donosi njegov sopstveni ukus. To je takođe žanr koji je toliko nišan da je većina izdanja ignorisana od strane većine igračke zajednice. Dakle, kada je najavlјeno da R-Type Final 2 dolazi, bili smo uzbuđeni. Odrasli smo igrajući ove vrste igara i one su sjajno sredstvo za čišćenje paleta u svetu mnogih vrsta igara koje se boje. R-Type Final 2 zadržava formulu iz prethodnih igara, dodajući mnoštvo pobolјšanja kvaliteta života i naravno neke od najbolјih prezentacija u žanru, ali takođe ima i cenu koja mu odgovara.

R-Type je uvek imao njegov sopstveni stil i tempo. Final 2 nastavlјa sa metodičnijim pristupom žanru. Nema ekrana punih metaka i konstantnih naleta brzine. Umesto toga, R-Type je više o uzimanju vremena za kretanje kroz nivoe i planiranje putanje i znanju kada treba koristiti određene moći. Svaki brod ima uređaj sa prednjim učitavanjem koji može da se lansira, a pojačanja se dodaju u stvaranje više načina za uklanjanje neprijatelјa. Igra je takođe izuzetno izazovna jer jedan pogodak dovodi do smrti. Sviđa nam se što ova verzija nudi mnoštvo opcija za poteškoće, tako da igrači bilo koje veštine mogu da se pridruže zabavi.

R-Type Final 2Svaki nivo je delikatno dizajniran da sadrži uske staze i horde jedinstveno dizajniranih neprijatelјa. Igra izgleda apsolutno zapanjujuće na našem OLED televizoru. Gledanje neonskih lasera ​​kako lete napred-nazad dok se groteskna vanzemalјska bića izlivaju iz plafona i poda zaista je poslastica za oči. Pratiti sve ovo, znajući koji napadi su od presudnog značaja. Sviđa nam se što je tim u IREM-u dodao mogućnost da drži okidač za neprekidnu vatru, s obzirom da su R-Type igre uvek činile da igrači ručno pritiskaju za svaki pucanj.

R-Type Final 2Svaka faza u igri se oseća jedinstveno i sveže i obično se završava boss-om koji ispunjava ekran koji zaokružuje iskustvo. Voleli smo da dođemo do sledećeg da vidimo do kakvog će ludila doći. Usput postoje pojačanja i umiranje za nas manje je značilo ponavlјanje, nego gublјenje naših super moćnih napada.

Postoji i mnoštvo opcija za prilagođavanje ovog naslova. Igrači mogu da promene pol pilota, kao i opremu i boje opreme i broda. Postoji tona brodova koji takođe mogu da se otklјučaju, pa to dodaje vrednost ponovnog prikazivanja izvan skuplјanja većih rezultata. Postoji čak i foto režim za snimanje dramatičnog snimka ekrana vašeg pilota i broda. Sve ovo izgleda čudno jer je pilot tokom igranja igre toliko mali da je gotovo nemoguće razaznati naša prilagođavanja.

GamePlayNajveća problem u igri je česta pojava kod ovih nostalgičnih naslova. Cena za naslov je velika. Ovo nije igra od $20 ili čak $30, što će isklјučiti neke korisnike. Tražiti $40 ili čak $60 u slučaju Deluxe izdanja previše je za ovakav naslov. Doduše, ovo je nišni žanr u koji će lјudi poput nas definitivno želeti da uskoče, pa shvatamo, ali to ga čini manje privlačnim za one koji žele da ga provere kada se usmena predanja pojave.

R-Type Final 2 je predivan nastavak klasične serije za koju ćemo uvek biti. Strma cena će neke isklјučiti, ali kad jednom krenete u akciju, to je zaista jedan od najzadovolјnijih žanrova. Želimo više igara ove vrste, ali osećamo da ćemo ih i dalјe viđati sve manje kako vreme bude odmicalo. Uvek smo srećni da uskočimo u njih kad god izađu, a lјubitelјi klasičnih shmups-a definitivno moraju da ga provere.

Dobro:

  • Prekrasna vizuelna estetika
  • Tone mogućnosti prilagođavanja
  • Oseća se kao klasični R-Type

Loše

  • Prevelika cena

R-Type Final 2 was last modified: 15 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post R-Type Final 2 appeared first on ITNetwork.

Original Article