Quantum League

0
484

Kada su u pitanju iz prvog lica multiplayer pucačina, ogromni naslovi poput Rainbow Six: Siege usredsređeni su na igranje zasnovano na timu. Novi naslovi trebaju trik da se izdvoje iz mase 2021. godine, a Quantum League ima sjajan. Umesto da krene sam protiv grupe neprijatelјa, ova pucačina za više igrača programera Nimble Giant Entertainment ima igrače koji se udružuju sa prošlim verzijama sebe u mečevima u krugu protiv tima slično vremenski raselјenih protivnika. Ova kuka za igranje putovanja u vremenu kombinuje se sa prezentacijom zasnovanom na sportu kako bi stvorila solidno iskustvo veličine zalogaja koje bi moglo da bude odlična zabava za one koji su volјni da nauče njegove detalјe.

Svaka runda Quantum League traje otprilike onoliko koliko je potrebno da se sprintom pređe preko jedne od arena igre – što će reći da se sesije brzo kreću. Igranje uklјučuje hvatanje poena ili ubijanje protivnika pre nego što se sat resetuje i oni počnu ispočetka. Trik je u tome što se prvobitno trčanje i dalјe igra putem odjeka, a interakcija sa odjecima je presudna u sticanju prednosti nad protivnicima. Nakon umiranja u prethodnom kolu, snajperski napadač može da spasi i prošli život, i rečena projekcija će zatim sprovesti akcije igrača snimlјenih posle smrti u prethodnom kolu. Tipična igra će na kraju videti tri verzije svakog korisnika kako trči preko igrališta i puca u cilј.

Nakon značajnog boravka u Early Access-u, Quantum League pokreće tri mod-a postavlјena na osam različitih mapa, daju ili uzimaju nekoliko varijacija. Igrači mogu da se podudaraju u Quake-nalik deathmatch-u ili u dve varijacije pri hvatanju poena. Jedan će imati masivnu središnju tačku za hvatanje, dok će drugi imati raštrkane tačke po sićušnim arenama. Mod-ovi igre takođe podržavaju 1v1 i 2v2, pružajući puno raznolikosti nakon unapređenja i sticanja mesta u takmičarskim mečevima. Bez obzira na način, lјudi će morati da nauče užad prilično brzo, jer je postavlјanje svakog prošlog života od vitalnog značaja za dalјi uspeh.

Quantum LeagueZbog ove jedinstvene mehanike, Quantum League zahteva preispitivanje onoga što se zna o FPS igrama za više igrača. Postoji velika kriva učenja za određene veštine koje je nemoguće pokupiti bilo gde drugde. Opšte veštine FPS-a imaće svojih prednosti, ali čak i one sa veštinama u igrama poput Overvatch-a moraće da ih pažlјivo nauče dok se navikavaju na igre uma koje Quantum League nudi.

GamePlayTo nije nemoguća prepreka ni na koji način, ali postoji jedna glavna prepreka za svakoga ko uđe na lansiranje igre. Budući da je Quantum League pokrenut u Early Access sistemu, zajednicu trenutno čine oni koji igraju igru mesecima pre vremena. To nije uvek problem za nove igre za više igrača, ali Quantum League ostaje niše naslov, a to znači da je šansa da novi borci nalete na nekoga sličnog nivoa veština, mala. Posle nekoliko rundi pokušaja da se nauči najosnovniji ritam igre i majstorskog udela pravovremenim udarcem, teško je pronaći motivaciju za učenje jedinstvenog borbenog plesa Quantum League.

Quantum LeagueSrećom, Quantum League ima prilagođene mečeve, omogućavajući prijatelјima da igraju igru zajedno dalјe od veterana sa Early Access. Ovde možete da isprobate puno sjajnih mogućnosti prilagođavanja, uklјučujući prilagođavanje koliko traje svaki život, da li će se paketi za zdravlјe pojaviti i još mnogo toga. Manje mahniti prijatelјski mečevi zaista ostavlјaju da ostatak igre zablista. Uvod u sportski prenos za svaki meč je zabavan i prikladan, kao i muzika visokog tempa koja svira tokom čitavog iskustva.

Pored problema sa populacijom igrača, Quantum League je nažalost sa malo sadržaja. Nema botova protiv kojih bi se vežbalo, napredovanje u igri sastoji se od pitome kozmetike, i ne mnogo toga, a načini igre su previše slični čak i sa različitim cilјevima. Bilo je igara poput Rocket Arena sa mnogo više događaja koji su se borili da ostvare trajni uticaj, a jedinstveni koncept Quantum League ne izgleda dovolјno da ga podigne zbog nedostatka smislene raznolikosti.

U stvari, Quantum League je solidna novina koja pruža brze, ali zahtevne sesije koje testiraju konvencionalne misli na pucačinama za više igrača. Jedinstvene ideje Nimble Giant-a čine ga vrednim pažnje svih zainteresovanih za gledanje granica FPS-a za više igrača koje su prešle njegove granice, ali kriva poteškoća i nedostatak sadržaja verovatno će uzrokovati da mnogi odskoče od inače ubedlјivog novog koncepta.

Quantum League was last modified: 21 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Quantum League appeared first on ITNetwork.

Original Article