Prilično neočekivano, Qualcomm je danas u Barceloni predstavio potpuno novu seriju 700 svojih Snapdragon procesora. Prema njihovoj klasifikaciji, to će biti procesor visoke klase, dok se serija Snapdragon 800 smatra premium klasom. Glavna zadaća je pružiti izvrsne performanse i novu tehnologiju u smartfonima koji nisu vrh današnje ponude. Procesori iz serije 700 donose AI engine te poboljšanja kamere, performansi i potrošnje energije.

U usporedbi sa Snapdragonom 660, serija 700 će biti dvostruko učinkovitija po pitanju AI-a zahvaljujući vektorskom procesoru, Adreno podsistemu za vizualno procesuiranje i, naravno, Kryo jezgrama. Kamera će također surađivati s AI-em i donijeti značajke često viđene samo u profesionalnim fotoaparatima.

Snapdragon 660 je energetski učinkovit procesor, ali serija 700 će trošiti 30% manje energije od njega, i to uz bolje performanse. Podrška za Quick Charge 4+ će omogućiti vrlo brzo punjenje – 50% baterije kapaciteta 2750 mAh za 15 minuta. Prvi uređaji pokretani novom serijom procesora se očekuju već tijekom prve polovice ove godine.Article source: https://mob.hr/qualcomm-predstavio-seriju-700-snapdragon-procesora/