QuakeCon ove godine po prvi put u Evropi

Jedna od najstarijih gejming konvencija koja i dalje postoji jeste svakako čuveni QuakeCon, koji je počeo kao okupljanje Quake i Doom fanova, ali je brzo preraslo u zvanični događaj studija id Software, i kasnije čitave Bethesda porodice, kada su ih kupili.

Od svog osnivanja pa do prošle godine, jedna stvar je uvak bila ista kada je u pitanju ovaj događaj – lokacija. Svih ovih godina, QuakeCon se održavao na starom dobrom mestu, u teksaškom gradu Dalasu.

Ipak, ove godine će se to promeniti. I to ne samo grad, nego i čitav novi kontinet! QuakeCon se na leto po prvi pust u istoriji seli “preko bare” i dolazi nam ovde, u Evropu. Onaj u Dalasu će i dalje biti tu, samo će sada dobiti svoj “brata”.

Evropski QuakeCon će se održati 26. i 27. jula u Londonu, a najvažnija stvar je svakako to što će Doom Eternal biti po prvi put dostupan za igranje van Amerike, svako ko bude pristuan će moći da ga proba.

Pored toga, tu će biti i sve ranije najavljene igre, kao i igre koje su trenutno aktuelne, a ko zna, možda stigne i nešto potpuno novo sa E3.

Original Article