Quake 6 je u razvoju

0
72
quake-6-je-u-razvoju

Zajedno sa Doom fransizom, Quake se smatra jednim od pionira pucačina iz prvog lica. Postojeći više od tri decenije, ovaj serijal je veoma blizak fanovima žanra.

Prošle godine, Quake 2 remaster je objavio MachineGames, id Software i Nightdive Studios. Izgleda da MachineGames takođe radi na dodatnom projektu, najavljujući Quake 6 tokom najnovijeg Xbox Developer Direct.

Quake je i dalje relevantna fransiza danas, ostajući popularan zahvaljujući svom jedinstvenom iskustvu u žanru pucačina iz prvog lica.

Tokom najnovijeg Xbox Developer Direct, Microsoft je prikazao igre poput Hellblade 2 i Avowed. Međutim, Indiana Jones od MachineGames postao je najveći fokus prezentacije.

Kako su korisnici na Resetera-u primetili, segment MachineGames uključivao je referencu na Quake 6. Pored teksta ‘AKE 6’, poznati Quake logo se može videti na tabli, što ukazuje na planove za novi unos u ovoj seriji.

Dugo se nagađalo da je nova Quake igra sledeće izdanje id Software. Oba tima, MachineGames i id Software, su u prošlosti blisko sarađivali na projektima, deleći tehnologiju poput id Tech motora, koji se takođe koristi za Indiana Jones.

Stoga, izgleda da jedan od ovih timova vodi novi projekat za Quake seriju.

2017. godine, id Software i Saber Interactive su objavili Quake Champions. Ovaj serijal je od tada primila samo remastere i reizdanja, tako da je nova igra svakako dugo očekivana za dugogodišnje fanove.

Za sada, MachineGames je potpuno zauzet sa Indiana Jones i The Great Circle. Tim namerava da isporuči ovaj projekat 2024. godine, koristeći svoje stručnosti u igrama iz prvog lica da bi isporučio akciono-avanturističku igru sa jedinstvenim identitetom.

Iako je ovaj Developer Direct već bio uzbudljiv nakon otkrivanja Indiana Jones-a, mogućnost da se uskoro pojavi nova Quake igra dovela je do još većeg iščekivanja za budućnost Xbox-a i njegovih first-party timova.

Read More