PwC predstavlja AI chatbot za pregovaranje o poslovima

0
93
pwc-predstavlja-ai-chatbot-za-pregovaranje-o-poslovima

Summary

Nakon nedavnog obelodanjivanja plana za otpuštanje do 600 zaposlenih u savetodavnom timu, PwC je lansirao AI chatbot za pregovaranje o poslovima. Ova grupa za profesionalne usluge je predstavila novi alat veštačke inteligencije koji može brzo odrediti da li je vredno […]

PwC predstavlja AI chatbot za pregovaranje o poslovima

Nakon nedavnog obelodanjivanja plana za otpuštanje do 600 zaposlenih u savetodavnom timu, PwC je lansirao AI chatbot za pregovaranje o poslovima. Ova grupa za profesionalne usluge je predstavila novi alat veštačke inteligencije koji može brzo odrediti da li je vredno započinjati akvizicije.

Chatbot će se prvobitno koristiti za ubrzavanje postupka dubinske analize tokom poslova tako što će sažeti i analizirati veliku količinu klijentske dokumentacije. Takođe će biti obučen da pruža 2.500 pregovarača PwC-a smernice prilikom obavljanja transakcija.

Ova najava dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je PwC obelodanio plan za otpuštanje do 600 radnika kroz dobrovoljnu redundanciju, budući da je slabija potražnja za savetodavnim uslugama dovela do prekvalifikovane radne snage. Ovo je sledilo slične poteze drugih Big Four računovodstvenih kuća, koje su smanjile broj radnih mesta u Velikoj Britaniji nakon višegodišnjeg prekomernog zapošljavanja radi zadovoljavanja potražnje za M&A uslugama. Deloitte se priprema da otpusti 800 radnika u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok su EY i KPMG takođe pokrenuli procese razrešenja sa ciljem otpuštanja stotina zaposlenih u svojim savetodavnim i konsultantskim poslovima.

Lucy Stapleton, vođa poslovah u Velikoj Britaniji u kompaniji PwC izjavila je da će njihov novi AI chatbot pomoći osoblju da razvije nove veštine i poveća produktivnost tako što će imati više vremena za analizu. Ona je rekla: „Radi se o nadopunjavanju naših timova umesto zamenjivanja naših timova.“ Više od 100 osoba u odeljenju za poslove PwC trenutno obučava AI platformu tako što joj daje neosetljive informacije iz prethodnih projekata, pri čemu se očekuje da će se ovaj broj vremenom povećavati. PwC je jedina članica Big Four koja ima pristup chatbotu usmerenom na poslovne transakcije, što se nadaju da će im pružiti konkurentske prednosti pri osiguravanju novih poslova.

Ms Stapleton je rekla: „Mislim da će to smanjiti neuspeh u poslovanju jer ćete brže doći do odgovora – da li ispunjava vaše investicijske kriterijume? To možete brzo saznati. Ako želite da nastavite, brzina je uvek prednost u ovim situacijama. Ali isto tako, znati kada se povući je jako korisno.“

PwC se nada da će platformu licencirati klijentima, uključujući kompanije za privatni ekvitet i banke. Chatbot je razvijen u saradnji sa kompanijom Harvey, startapom za generativnu AI, koji je dobio sredstva za pokretanje od OpenAI, tvorca ChatGPT-a. Harvey, nazvan po fiktivnom korporativnom advokatu Harvey Specter-u iz TV serije „Suits“, koristi OpenAI-ov GPT-4 softver koji može odgovarati na pitanja ljudi i voditi razgovore. PwC je već primenio Harveyjeve AI alate u svojim odeljenjima za poresko pravo, pravo i ljudske resurse. Winston Weinberg, suosnivač kompanije Harvey, izjavio je: „Proširenje našeg partnerstva sa PwC predstavlja značajnu priliku da donesemo moć veštačke inteligencije na tržište M&A poslova.“

FAQ:

1. Šta je AI chatbot za pregovaranje o poslovima?

AI chatbot za pregovaranje o poslovima je alat veštačke inteligencije koji je razvila kompanija PwC. Ovaj chatbot je programiran da analizira dokumente klijenta kako bi odredio da li je vredno započinjati akvizicije. Takođe pruža smernice i podršku pregovaračima prilikom obavljanja transakcija.

2. Kako će AI chatbot pomoći PwC-u?

AI chatbot će PwC-u pomoći da razvije nove veštine i poveća produktivnost tima. Ubrzava proces dubinske analize tokom pregovora o poslovima tako što sažima i analizira veliku količinu dokumentacije. Takođe pruža smernice pregovaračima kako bi doneli odluke brže i efikasnije.

3. Kako će PwC iskoristiti ovaj chatbot?

PwC namerava da licencira AI chatbot klijentima, uključujući privatne fondove i banke. Takođe je već implementirao AI alate razvijene u saradnji sa startapom Harvey u svojim odeljenjima za poresko pravo, pravo i ljudske resurse. PwC se nada da će korišćenje AI chatbota za pregovaranje o poslovima pružiti konkurentske prednosti pri osiguravanju novih poslovnih prilika.

Read More