Punishing: Gray Raven

0
447

Izdanje Genshin Impact-a prošle godine povećalo je potencijal mobilnih igara napred, nudeći iskustvo koje je ostalo ubedlјivo na konzolama, PC-ima i mobilnim uređajima. Iako Punishing: Gray Raven od programera Kuro Game je mobilno iskustvo samo za Android, ali prati brzo proširujuće mogućnosti njegove platforme sa dosledno dobrim naučno-fantastičnim akcionim iskustvom koje crpi više od malo inspiracije iz NieR: Automata.

Punishing: Gray Raven vidi igrače u ulozi komandanta, čoveka zaduženog za Android-slične Constructs. Commandant vodi elitni odred lјudskog otpora po imenu Gray Raven koji pokušava da povrati Zemlјu nakon što su je zauzeli Corrupted, mašine koje su postale žrtve smrtonosnog Punishing Virusa koji ih tera da traže iskorenjivanje čovečanstva. Nјegova priča, u kojoj pokušava da se pozabavi pitanjima o tome šta odvaja mašine od čovečanstva i važnosti sećanja, uveliko podseća na NieR: Automata, mada potonji narativni ritmovi ostaju znatno jači.

Gray RavenU priči je i da Punishing: Gray Raven takođe vidi njegov prvo spoticanje. Lokalizacija igre je malo pogodak ili promašaj, a neke gramatičke greške raštrkane su u većini poglavlјa dijaloga. Nije previše uznemirujuće, ali sigurno nedostaje neko poliranjr koje imaju drugi naslovi poput Arknights i Honkai Impact 3rd . Korisnički interfejs igre biće izuzetno poznat onima koji su takođe igrali Arknights, sve do nekih rasporeda sistema i organizacionih metoda za različite mehanike igranja.

Srećom, priča je i dalјe solidna i nije glavna stvar igre. Punishing: Gray Raven može da se pohvali zaista zabavnom borbom, sa mnoštvom opcija prilagođavanja koje su dostupne kako bi dodatno pobolјšale iskustvo kako bi zadovolјile potrebe datog igrača. Combat vidi kako igrači postavlјaju njihov tim Constructs-a protiv različitih misija koje uklјučuju korumpirane neprijatelјe. Neki likovi imaju niz veština iz bliske borbe, dok drugi imaju opseg, i sposobnost zamene između njih na terenu znači da timovi poslati u neprijatelјsko okruženje koje otežava metež neće biti mrtvi u vodi.

Gray RavenBorba u igri nudi igračima niz različitih veština koje mogu da iskoriste tokom borbe nakon što generišu poene prema njima kroz redovne napade. Mešanje i uparivanje ovih sposobnosti nudi mnoštvo različitih stabala odlučivanja, koja na kraju kulminiraju snažnim potezima finišera – zajedno sa hladnim među scenama inspirisanim anime-om – koji dramatično menjaju tok borbe. To je jednostavan sistem, ali borba je takođe izuzetno glatka, sa frenetizmom Action-RPG lepo prevedenim na mobilni uređaj.

Efektivno kombinovanje likova je zadovolјavajuće, a sposobnost da se opreme oružjem i drugom opremom koja dodatno pojačava sinergiju i statistiku čini da se u igri oseća kao da ima puno potencijala u njenom građenju tima mehanici. Važno je, međutim, napomenuti da je Punishing: Gray Raven gacha igra u pravom smislu žanra, sa potencijalno moćnim likovima zaklјučanim iza RNG sistema koji vidi igrače kako ubacuju valutu u igri u transparente sa nadom da će steći novog junaka.

Gray RavenS obzirom na to, Punishing: Gray Raven gacha sistem garantuje greške koje neki popularni naslovi poput Fate/Grand Order nemaju: sistem štete. Za one koji nisu upoznati, sistem sažalјenja znači da igrači mogu da potroše samo toliko valute u igri i ne uspeju da zakotrlјaju lik koji žele pre nego što im igra automatski da. Prilikom lansiranja nije preterano opraštajuć niti škrt, osećajući se više kao gacha sistem iz Genshin Impact-a nego bilo šta drugo.

Najbolјa tačka poređenja za igru je zapravo Honkai Impact 3rd, koja ima sličnu akciju. Iskreno, Punishing: Gray Raven može da se oseća kao bizarno udruživanje mnogih uspešnih naslova: Honkai Impact 3rd, NieR: Automata, Arknights i još mnogo toga. Nјegov sopstveni identitet je dobra i sjajna avantura naučne fantastike koja sadrži svilenkasto glatki borbeni sistem na mobilnom uređaju koji čini dodirivanje jednako efikasnim kao držanje kontrolera.

To je, međutim, samo po sebi dostignuće. Dok servisi uživo i gacha igre pate od neizvesne budućnosti s obzirom na njihovu zavisnost od interesa igrača, izgleda da je Kuro Game ponudio Punishing: Grey Raven sa najbolјom mogućom šansom da se drži na platformi koja odjednom preplavlјuje zadivlјujuća iskustva zahtevnih igrača vreme.

Punishing: Gray Raven was last modified: 3 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Punishing: Gray Raven appeared first on ITNetwork.

Original Article