Pumpkin Jack

0
1645

Uprkos širokom spektru i raznovrsnosti protagonista dostupnih u igrama, i dalјe je iznenađujuće neobično igrati se kao negativac. Većinu vremena imate zadatak da spasite svet ili bar privremeno odložite njegov pad. Pumpkin Jack, međutim, nije dobar momak. Pozvan od đavola da pokvari dosadne planove herojskog čarobnjaka, duša prevaranta Jack-a smeštena je u bundevu i poslata da izvršava naloge njegovog gospodara. Takva podla dela sigurno čine drugačiju pozadinu, ali da li vam igra zaista dozvolјava da radite loše stvari?

Jasno je da su na samostalnog programera Nicolas Meissonnier-a ogroman uticaj imale avanture i estetika nesretnog Sir Daniel Fortescuea, jer Pumpkin Jack izgleda i oseća se kao izdvajanje iz Sonyeve serije. To, međutim, ima i pozitivne i negativne posledice, jer se odmah suočava sa poređenjem sa nedavnim remake-om Medievil-a. U celini, ovde to iznenađujuće dobro izlazi, iako mu nedostaje naročito britanski smisao za humor koji je toliko karakterističan za njegov uticaj. Umesto nasilnih gargojla, Jack-a prate magična vrana i izložbena sova.

Za jedan naslov programera, Pumpkin Jack je igra prelepog izgleda. Gotički estetski likovi i likovi u stilu Tim Burton-a dobro su dizajnirani i animirani, mada bi nam dobrodošla još neka vrsta. Tamno i sablasno okruženje lepo je uravnoteženo sa živopisnim magičnim efektima, a u PC verziji se impresivno koriste DLSS i Ray Tracing. Ovo poslednje je ogroman plus, posebno ako uzmete u obzir koliko malo velikih studijskih igara koristi ovu tehnologiju. Ako imate kompatibilnu grafičku karticu, ovi efekti daju svemu dodatni sjaj, a crtana grafika zaista iskače sa svime što je maksimalno postavlјeno. Iako je ovo bilo malo bagovito u prvoj verziji, sve radi lepo i glatko nakon niza apdejta pre-izdanja.

Pumpkin JackNaišli smo na nekoliko problema sa upravlјanjem kamerom u igri, što je dovelo do nekih frustrirajućih odelјaka za platformiranje, što je bio aspekt inspiracije koji bi možda bilo bolјe ostaviti u prošlosti. Isti taj problem bio je prisutan u daleko većem budžetskom remake-u Medievil-a, i verovatno je samo deo klasičnog i uvek pomalo zastarelog igranja. Ovo je bila naša jedina prava žalba, iako je bilo nekih predugih beskrajnih delova trkanja koji su se isticali iz svih pogrešnih razloga. Dizajn nivoa je dobar, sa opcionim kolekcionarstvom raštrkanim po okolini za dovršioce. Prikuplјanje ovih vam omogućava da kupite različite kože za Pumpkin Jack, lep stari školski pristup kozmetici koji je osvežavajući u današnje vreme DLC-a i mikrotransakcija.

Pumpkin JackSlično kao i Medievil, Pumpkin Jack je platformer iz trećeg lica sa borbenim i laganim ekološkim zagonetkama. Iskreno smo to mislili ranije kada smo rekli da se ovo oseća kao spin-off i da će sve ovde biti poznato fanovima Dan-a. Pomenuti odelјci trkanja, koji vas vide kako se vozite u kolima sa rudnicima, na sablasnom konju ili ih je kidnapovao gargula, redovno se pojavlјuju, ali mogu da budu malo dosadni. Ovaj poslednji, posebno, kontroliše se poput 3D Flappy Bird-a, reference koja je skoro stara kao i kamera. Ovo nisu razbijači igara, ali previše su se osećali kao da su pokušaji i greške, a umiranje je značilo da ih treba ponoviti ponovo. Sigurno nam ne bi nedostajali da uopšte nisu uklјučeni.

Pumpkin JackDa bi pokvario planove plemenitog čarobnjaka, Jack mora da se naoruža protiv niza lјudskih i monstruoznih neprijatelјa. Počevši od jednostavnog ašova, a zatim do više magičnog i efikasnijeg oružja, borba je prilično jednostavna, ali prijatna stvar. Izmicanje i zamah oružjem je glatko i arkadno – ovo nije Dark Souls nalik – a takođe imate vašu magičnu vranu koju ćete poslati u boj poput perjane navođene rakete. Ovaj napad je posebno pogodan za uklanjanje neprijatelјa izdaleka i lep je dodatak fokusu gužve. Boss-evi uglavnom zahtevaju kombinaciju dalјinske i bliske borbe sa uobičajenim vremenom, izbegavanjem i prepoznavanjem obrazaca.

Šest nivoa Pumpkin Jack-a vodi vas kroz uobičajene močvare i groblјa pre nego što završite na iznenađujućem mestu koje ovde nećemo da pokvarimo. Dovolјno je reći da neprijatelјa morate da pobedite tako što ćete biti mnogo nestašniji nego prijatni pre nego što se konačno sretnete sa cilјem vaše potrage. Nivoi su prilično veliki, ali ovo nije opsežna epika igre; umesto toga, ono što imate mnogo je bliže dužini tradicionalnih akcionih avantura. Završili smo je za oko 5-6 sati, što smo, iskreno govoreći, smatrali ispravnim za ovu vrstu naslova. Relativno kratko vreme izvođenja znači da ćemo se ponovo igrati kako bi pronašli sve predmete za skupljanje, nešto za šta se često borimo da bi pronašli motivaciju u dužim igrama.

Pumpkin Jack je zabavan i nostalgičan naslov koji je savršeno postavlјen da bude vaša igra za Noć veštica ove godine. Toplo se preporučuje svim lјubitelјima stara škola avantura na platformi, ali takođe vredi pogledati i za spookier vrste. Ništa ne radi revolucionarno, ali takođe ne nadmašuje ni njegovu dobrodošlicu, a činjenica da je delo samostalnih programera čini ga još impresivnijim. Ova posebna bundeva zaslužuje da izdvojite deo vašeg sezonskog vremena igranja.

Dobro:

  • Spooki Burton-eskue estetika
  • Impresivna upotreba Ray Tracing-a
  • Zabavno nostalgično igranje

Loše:

  • Možda se osećaju kao da su datirani nekima
  • Neki kamera problemi
  • Delovi trkanja se osećaju suvišnim

Pumpkin Jack was last modified: 9 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Pumpkin Jack appeared first on ITNetwork.

Original Article