Psikyo Shooting Stars Bravo

0
254

Psikyo Shooting Stars Bravo je druga kompilacija Psikyo igara, a izašla je oko mesec dana nakon Shooting Stars Alpha. Bravo uklјučuje tri vertikalne pucačine, dve horizontalne pucačine i jednu igru lomlјenja cigle; četiri naslova mogu da se reprodukuju u TATE modu pomoću Flip Grip dodatka, koji toplo preporučujemo. Sve igre osim Arkanoida nalik GUNBARICH-u imaju ko-op za dva igrača, ali ovaj paket nema baš privlačnost prvog. Evo kratkog prikaza Bravo-vih šest igara.

GUNBIRD i GUNBIRD2: Dve GUNBIRD igre su jake tačke Psikyo Shooting Stars Bravo. Oni su čvrste vertikalne pucačine sa pet likova koji mogu da se igraju i sedam ukupnih nivoa koje se ponavljaju dva puta. Svaki lik ima različitu završnu scenu koja se otklјučava nakon što dovrši jednu petlјu od sedam etapa. Više nivoa borbe protiv boss-eva i raznolikost neprijatelјa čine da se svaki nivo ponavlјa više puta sa različitim pilotima. Tako rečeno, igranje je prilično osnovno: vaše oružje može da bude pojačano samo tri puta, i samo GUNBIRD2 ima poseban merač; prva igra ima samo bombe. Muzika je optimistična arkadno pucačka hrana, ali može da bude potopljena glasnim zvučnim efektima, tako da je vredno podesiti opcije.

Psikyo Shooting Stars BravoGUNBARICH: Ovaj Breakout klon se izdvaja od ostatka paketa pre svega zato što nije upucaj ih. Uklјučujući Marion iz dve GUNBIRD igre, GUNBARICH je malo intenzivniji od Alleyway igre koju ste igrali na Game Boy-u. Umesto standardnog vesla, igrač kontroliše par pokretnih flippera koji vam daju mogućnost da bolјe cilјate loptu i pojačate vaše udarce. Pored razbijanja blokova, svaka faza ima i vremensko ograničenje koje vam oduzima život ako istekne i mađioničar koji ispušta pojačanja koja trebate da pokupite. Mnogi od 20+ nivoa u igri imaju neprijatelјe koji pucaju paralizujuće vatrene lopte koje morate da odbijete unazad pre nego što eksplodiraju ispod vas, a svaka treća faza sadrži boss borbu koja dodaje lepu raznolikost iskustvu.

Psikyo Shooting Stars BravoSamurai Aces Epizoda 1: Poslednji vertikalno orijentisani naslov, prvi Samurai Aces sadrži japansku temu i šest likova koji mogu da se igraju Takođe ima lagane elemente priče sa različitim završecima, ali nivoi se osećaju kraćim i boss-evi manje složenim. Poslednji boss je izuzetak po tome što ima višestruke forme i zaista je zadovolјavajuć za ubijanje. I u pisanju postoji nešto pristojnog humora, ali u celini ovo nije igra koja mora da se igra.

Psikyo Shooting Stars BravoSamurai Aces Episode II: TENGAI i Episode III: SENGOKU CANNON: Dve horizontalne pucačine, TENGAI i SENGOKU CANNON, zapravo su prilično različiti i samo jedan zaista vredi da se igra. TENGAI je poznatije ili tipičnije iskustvo. Ima široku raznolikost neprijatelјa, pet likova koji mogu da se igraju i zanimlјive zvučne efekte. Svi likovi se osećaju sasvim drugačije, a njihovi završeci su čudni i prijatni. SENGOKU CANNON, sa druge strane, nikada ranije nije bio dostupan na kućnoj konzoli, i lako je razumeti zašto. Koristi pokretne pozadine koje stvarno dezorijentišu i negativno utjiču na igranje. Teže je izbeći neprijatelјsku vatru i uništiti cilјeve kada se pozadina pomera kao da ste u 4D vožnji; gotovo podseća na VR-iskustvo. Boss-evi nisu ni približno zanimlјivi kao u trećem naslovu Samurai Aces, ali ima metar života na dnu koji vam korisno pokazuje koliko ste štete naneli boss-evima i jačim neprijatelјima.

Ako birate samo jednu kolekciju Psikyo Shooting Stars, Alpha je bolјi paket. Smešno je, svako sačuvavanje stasusa igre za SENGOKU CANNON može da se kupi posebno na eShop-u, tako da bi to mogao da bude bolјi način da zgrabite stajlinge poput GUNBIRD2 i TENGAI. Na neki način, Psikyo Shooting Stars Bravo je razočaravajuć kao i Alpha: ne sadrži sačuvavanje stasusa igre, internet tabele ili bilo kakve istorijske materijale. Osim što ih imate na jednom mestu, zaista ne dobijate ništa posebno ako kupujete ove pucačine kao paket, nego pojedinačno. Možete da uštedite nešto novca kupovinom svih šest igara odjednom, ali bolјe bi bilo da samo pokupite i odaberete vaše omilјene. Konačno, Shooting Stars Bravo je pristojna kompilacija koja razočarava do kostiju, čak i ako može da pruži prilično dobar provod.

Za:

  • Ko-op u svih šest igara
  • TATE mod i ostale opcije pristupačnosti

Protiv:

  • Nedostatak sačuvavanja stasusa igre
  • Nema online tabela
  • SENGOKU CANNON dodaje malu vrednost

Psikyo Shooting Stars Bravo was last modified: 15 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Psikyo Shooting Stars Bravo appeared first on ITNetwork.

Original Article