PSA: Ažurirani USB logotipi čine izbor pravog kabla jednostavnim

0
24
psa:-azurirani-usb-logotipi-cine-izbor-pravog-kabla-jednostavnim

U kontinuiranom nastojanju da USB brendiranje učini prihvatljivijim za potrošače, Forum implementatora USB-a — organizacija koja nadgleda standard — ima novi set logotipa.

PCPress.rs Image

Promene se odnose samo na USB-C kablove

Tokom godina, USB brendiranje je bilo manje nego idealno. Najranije USB kablove i brendiranje je bilo lako razumeti, jer je izbor bio veoma ograničen. Tada je jedan USB kabl bio dobar kao i drugi sve dok su konektori (USB-A ili USB-B) odgovarali vašem uređaju.

Oko prelaska sa USB 2.0 na USB 3.0, stvari su postale malo zbunjujuće sa brendiranjem kao što je „SuperSpeed“ i mala USB ikona se spojila sa inicijalima SS. Ako niste bili upoznati, dekodiranje USB logotipa tokom USB 3.0, USB 3.1 i USB 3.2 ere bilo je prilično zbunjujuće. Bez predznanja, ko bi vam mogao reći šta SS-squiggli-circuit-stvar znači? Čak su i revizije SuperSpeed logotipa u 2020. godini, iako su bile bolje, ipak ostavile mnogo prostora za poboljšanje. Ako niste znali šta znači SS-squiggli-circuit-thing, nije da biste sami po sebi znali šta je SS-squiggli-circuit-thing-20 značilo, na kraju krajeva. Dalja revizija USB logotipa 2021. godine izbacila je SuperSpeed i druge brendove koji zbunjuju potrošače i uvela lakše razumljive oznake brzine i kapaciteta snage direktno u logotipe portova i kablova.

U jesen 2022. godine, Forum implementatora USB-a najavio je dalju reviziju kako bi se pojednostavili USB logotipi. Videćete mnogo toga u narednim godinama, tako da je sada savršeno vreme da vidite kakva je zaista sjajna nadogradnja logotipa u odnosu na stare.

Za host i uređaje (kao što su laptopovi i prenosivi čvrsti diskovi), videćete sledeće logotipe „Sertifikovani USB“ sa jednostavnim i jasnim oznakama brzine kao što je „40 Gbps“ sa jasnim logotipom kabla. Proizvođači imaju opciju da odštampaju ove logotipe na uređajima pored kutije, tako da ih možete videti jasno naznačene na USB portovima laptopa, na primer – ali to nije potrebno. Nećete ih nužno videti fizički štampane na vašim uređajima. Za USB kablove, USB-C kablovi će imati ažurirano pakovanje i logotip kabla, koji označava kapacitet brzine kabla i kapacitet punjenja. Dakle, umesto da morate da dekodirate šta znače neki inicijali i žvrljotina, možete jednostavno pročitati „Sertifikovani USB 80Gbps 60W“ direktno na logotipu, koji ćete naći i na kutiji i na samom kablu.

Logo mora biti odštampan na najmanje jednom od konektora USB kabla, iako će se često štampati na oba. Ovo bi trebalo da reši problem velike gomile USB kablova i nesigurnosti koje brzine prenosa podataka i punjenja nude.

Imajte na umu da se sve ove promene odnose samo na USB-C kablove. Organizacija ne menja ništa u vezi sa tradicionalnim USB-A kablovima.

Izvor: Howtogeek

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.