PS5 Slim planiran za 2023. godinu

0
56

U svakoj generaciji konzola na kraju vidimo manje i tanje redizajna. Sa predstojećom revizijom PS5, mogli bismo da vidimo da se Soni udaljava od diskova i digitalnih verzija PS5 koje smo do sada videli. Umesto toga, Soni bi ponudio odvojivi disk za konzolu, što bi moglo pomoći u smanjenju troškova proizvodnje.

Još u septembru, Insider Gaming je izvestio da Sony planira novu reviziju PS5 sa odvojivim disk drajvom, koji bi „potpuno zamenio“ disk i digitalne PS5 konzole koje su lansirane 2020. godine. Umesto prodaje odvojenih disk i digitalne verzije konzole, Sony će moći da napravi samo jednu PS5 “šasiju”, a zatim korisnici mogu da odluče da pokupe paket sa disk jedinicom, ili mogu da uštede novac na početnoj kupovini i kupe disk jedinicu kasnije.

Nekoliko meseci kasnije, The Leak je potvrdio ovaj izveštaj, tvrdeći da će novi PS5 stići 2023. godine, a iako će biti tanji model, Sony očigledno ne planira da ga zvanično nazove „PS5 Slim“.

Od lansiranja, Sony se borio da održi korak sa potražnjom za svojom konzolom trenutne generacije, a sistem često nije bio na zalihama čak i dve godine kasnije. Nova revizija bi omogućila Soniju da fokusira svoje proizvodne resurse na jedan PS5 SKU, sa zasebnom linijom za snabdevanje odvojivom disk jedinicom. Ovo bi trebalo da omogući Soniju da napravi više jedinica kako bi bolje zadovoljio potražnju u 2023. godini i kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post PS5 Slim planiran za 2023. godinu appeared first on PLAY!.

Original Article