PS5 konačno dobio podršku za 1440p rezoluciju

0
26

Novo ažuriranje firmvera za PlayStation 5 objavljeno je juče svim vlasnicima konzola. Ovo je zvanično izdanje najnovijeg velikog ažuriranja, koje je ušlo u beta verziju krajem jula. Sve funkcije koje su tada najavljene prenete su i dostupne svima.

Glavni novi dodatak je podrška za 1440p rezoluciju, što je veoma korisno za igrače koji koriste svoj PS5 sa PC monitorom ili bilo kojim ekranom koji može da ide samo do 1440p. Ova rezolucija je srednja tačka između zastarelih 1080p i još uvek zahtevnih 4K. Ranije je PS5 mogao da otkrije samo jedno i drugo.

Podrška za 1440p može se testirati pomoću dugmeta u meniju podešavanja, da biste bili sigurni da je podržava vaš ekran. Nažalost, i sasvim neobjašnjivo, pokretanje konzole u ​​1440p isključuje VRR. PS5 trenutno podržava samo VRR za 1080p i 4K. VRR omogućava ekranu da sinhronizuje svoju brzinu osvežavanja sa frekvencijom kadrova u igri, eliminišući screen tear i čineći sveukupno glatkije iskustvo, čak i kada je brzina kadrova nedosledna.

Novo ažuriranje takođe dodaje ono što su zapravo fascikle, pod novim imenom Gamelists. Naći ćete ih u meniju Biblioteka igara i rade onako kako biste očekivali; omogućavajući vam da dodate igre svakoj listi i date joj naziv. Možete imati do 15 Gamelists sa po 100 igara. Možete čak i da mešate i uparujete tipove igara (digitalne, one na diskovima itd.) na istoj listi i da se ista igra pojavljuje na više lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post PS5 konačno dobio podršku za 1440p rezoluciju appeared first on PLAY!.

Original Article