Prvi pogled na Halo: Reach za PC

Jedna od PC vesti koja je verovatno najjače odjeknula ove godine, jeste najava Microsofta da će kultni serijal Halo igara konačno stići i na PC, i to kako na Windows prodavnici, tako i na Steamu.

Halo: The Master Chief Collection sadrži naslove Halo: Reach, Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 i Halo 4, i upravo tim redom će i dolaziti do nas.

Juče je studio 343 Industries, koji radi na igrama, izbacio prvi video koji nam pokazuje Halo Reach za PC, dug čitavih sat vremena, tako da obiluje informacijama i zanimljivostima.

U snimku su dizajneri prošli kroz Tip of the Spear misiju kampanje i pokrili veliki broj pitanja i detalja, tako da vam obavezno preporučujemo da ga pogledate ukoliko ste van Halo serijala i nestrpljivo čekate da stigne na PC.

Stvar koja nam je zapala za uvo je što su rekli da publika na PC jako puno traži split-screen co-op, nešto što nisu očekivali i što ne mogu da obećaju pri izlasku igre, ali će svakako inženjeri raditi na tome da u jednom trenutku se doda.

Dolazak Halo kolekcije je prvi u nizu koraka koje Microsoft preuzima kako bi svoje igre približio PC publici, pa smo tako juče imali najavu da Xbox Game Pass stiže i za PC igrače, kao i veliki broj njihovih igara na Steam.

The post Prvi pogled na Halo: Reach za PC appeared first on PLAY!.

Original Article