Prvi Microsoft Edge za Linux u listopadu

0
104

Microsoft je potvrdio da će prvi beta build Microsoft Edge preglednika u inačici za Linux lansirati u listopadu ove godine.

Migracija na Chromium engine omogućila je ekipi iz Redmonda da vrlo jednostavno pretvore Edge u multiplatformski preglednik, pa je osim na Windowsima 7, 8, 8.1 i 10, već dostupan i na macOS platformi, a uskoro će stići i na Linux.

Microsoft je početkom ove godine objavio da radi na Edgeu za Linux, no do sada još nije ništa rekao kada bi ga trebao lansirati. Prvi build će biti objavljen idući mjesec kao testna inačica koju će moći isprobati oni koji su prijavljeni kao testeri, dok za sada i dalje nije poznato kada će ga objaviti u finalnoj inačici i omogućiti da bude dostupan svim linuksašima koje zanima kako funkcionira na njihovom OS-u.

Microsoft Edge for Linux preview će biti objavljen na Microsoft Edge Insider stranici i također će se isporučivati putem nativnih Linux "package managera" za jednostavniju instalaciju.

Ovisno o tome kakav će feedback imati od testera Microsoft će odlučiti kada će Edge biti spreman za službeno lansiranje na Linux platformu.

Original Article