Prvi jeftini Android Oreo (Go edition) telefoni stižu na MWC

Google je objavio da će prvi telefoni sa Android Oreo (Go edition) softverom biti dostupni tokom MWC-a naredne nedelje. Kompanija nije pomenula konkretne proizvode, ali je istakla a će neki od njih koštati manje od 50 dolara.

Android Oreo (Go edition) je verzija operativnog sistema, koja je specijalno optimizovana za hardver iz donjeg segmenta. Ovo je racionalizovana verzija Androida, koja se isporučuje sa optimizovanim podrazumevanim aplikacijama i optimizovanom verzijom Play Store-a, koji potencira nezahtevne aplikacije.

Google ističe da možemo očekivati za 15% brže performanse aplikacija na telefonima sa specifikacijama iz donjeg segmenta, kao i dva puta više skladišta, jer OS i ugrađene aplikacije zauzimaju 50% manje prostora.

Telefoni sa ovim operativnim sistemom će imati 1GB RAM-a ili manje i verovatno 8GB skladišnog prostora, ali i pored ovoga, Google obećava kvalitetno iskusvo korišćenja.

Tokom MWC-a, neki Google partneri će predstaviti i nove Android One uređaje, s obzirom na to da Android One program traje već neko vreme. Android One dobija brži pristup ažuriranjima operativnog sistema tokom dve godine, uključujući i najnovije AI inovacije i regularna sigurnosna ažuriranja tokom tri godine.

Izvor: GSMArena

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/prvi_jeftini_android_oreo_go_edition_telefoni_stizu_na_mwc-75101