Prva Half-Life igra dostigla novi rekord po broju igrača povodom apdejta za 25-tu godišnjicu

0
108
prva-half-life-igra-dostigla-novi-rekord-po-broju-igraca-povodom-apdejta-za-25-tu-godisnjicu

Ovog meseca, Valve je proslavio 25. godišnjicu Half-Life serijala sa prilično velikim ažuriranjem originalne igre. Igra sada ima bolju podršku za moderne monitore, rezolucije i PC hardver, kao i potpuno novi sadržaj u obliku novih multiplayer mapa. Ažuriranje se može smatrati uspešnim, gurajući igru do novog vrhunca broja igrača koji igraju istovremeno.

Koliko god Half-Life serijal bio poznat i popularan, originalna igra često nema previše igrača, što je razumljivo za igru staru preko dve decenije. Obično igra prosečno ima manje od hiljadu igrača koji igraju istovremeno po mesecu. Međutim, nakon Valveovog ažuriranja za 25. godišnjicu, brojevi su skočili.

Praćenje detalja na Steam Charts sada pokazuje da je Half-Life dostigao novi vrhunac broja igrača koji igraju istovremeno od preko 33,467, što je skoro 650% više od vrhunca broja igrača za igru u oktobru. Prosečan broj igrača takođe se značajno povećao, skočivši sa 517 igrača u oktobru na skoro 4,000 igrača u novembru.

Brz pogled na multiplayer igre pokazuje da ovo nisu samo entuzijasti za single-player, sa mnogo aktivnih i dobro popunjenih multiplayer servera. Sve to u vidu, sada je odlično vreme da instalirate igru, čak i ako je to samo da biste odigrali nekoliko rundi na nekim od potpuno novih multiplayer mapa, koje su dizajnirane da guraju endžin igre do njegovih apsolutnih granica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More