Proizvođači nisu preterano zainteresovani za MediaTek Helio X30 procesor

MediaTek pokušava da uhvati korak sa kompanijama Samsung, Qualcomm i Apple. Tri pomenute kompanije imaju čipove koji su veoma slični po performansama, dok se MediaTek, Huawei i drugi nalaze nivo ispod. MediaTek je pokušavao da objavi čipset koji bi parirao i nudio performanse kakve nude vodeći čipovi na tržištu, ali je tajvanska kompanija do sada u tom poduhvatu bila neuspešna.

MediaTek Helio X30 je na papiru bio čipset koji obećava, prošlo je već nekoliko meseci kako je čip ozvaničen, a još uvek nismo videli proizvod koji ga koristi. Čipset se sada pojavio na Geekbenchu, ali rezultati koje ostvaruje nisu impresivni. Deluje kao da je čipset u rangu sa Snapdragon 820 modelom prošle generacije, mada je moguće da su rezultati čipa nešto bolji pošto se na testu našao model iz pre-proizvodnje.

Loša stvar za Helio X30 čipset je što kompanije nisu preterano zainteresovanje za njegovu implementaciju. Prema navodima, Huawei, Oppo i Vivo ne planiraju da objave uređaje sa Helio X30 procesorom, što bi moglo predstavljati veliki problem za MediaTek.

Izvor: NextPowerUp

Pristrasna i netačna recenzija.
Oppo već prodaje snapdragon 820 u formi LeEco max 2 uređaja za 220e , a definitivno je da će x30 telefon biti još jeftiniji, sa malo boljim performansama.
Oppo tradicionalno ubacuje MTK čipove u sve svoje modele.
što se huavejevog hisilicon kirina, kako kolega kaže, ni po čemu ne zaostaje za exynosom.

Tako da je ceo ovaj tekst zamajavanje, koje potencijalne kupce treba da preusmeri ka nepotrebno skupljim firmama, koje se najviše baziraju na reklami.

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/proizvodjaci_nisu_preterano_zainteresovani_za_mediatek_helio_x30_procesor-68968