Proizvođači matičnih ploča optimistični odnosom cene i performansi AMD Ryzen procesora i X370 čipova

DigiTimes saznaje da je veliki broj proizvođača matičnih ploča već imao dodira sa Ryzen semplovima, te da su počeli agresivno da naručuju delove za dolazeće ploče. AMD-ova naredna generacija 14nm Ryzen procesora će biti predstavljena tokom prvog tromesečja 2017. godine. Nova platforma će efektivno biti objavljena krajem februara a globalna masovna isporuka kreće u martu, navode izvori bliski proizvođačima matičnih ploča.

Proizvođači matičnih ploča su optimistični kada je u pitanju odnos cena/performanse novih AMD čipova, a mnogi veruju da će potražnja za novom platformom povećati uičešće AMD-a na globalnom tržištu desktop procesora u drugom tromesečju 2017. godine. Proizvođači takođe očekuju povećanu isporuku AMD-ovih 14nm Polaris-baziranih GPU–ova i dolazećih Vega GPU-ova.

Izvori su istakli da su počeli da dobijaju premijum X370 čipove, mejnstrim B350 i A320 čipove iz donjeg segmenta od kompanije AMD, te da se sada sprovode poslednji testovi i dizajniranje ploča.

Izvor: Guru3D

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/proizvodjaci_maticnih_ploca_optimisticni_odnosom_cene_i_performansi_amd_ryzen_procesora_i_x370_cipova-69023