Prodato preko 30 miliona Playstation 5 uređaja!

0
41
prodato-preko-30-miliona-playstation-5-uredjaja!

Playstation 5 je bila popularna stavka od kada je prvi put objavljena krajem 2020. godine, sa velikom potražnjom i nedostatkom ponude što je dovelo do veoma popularne konzole koju je malo ko mogao da kupi. Međutim, dve godine nakon životnog ciklusa, Playstation 5 je zvanično prodat u preko 30 miliona jedinica.

Objavljujući na CES-u, Sony je otkrio da je od svog objavljivanja krajem 2020. Playstation 5 zvanično prodat u preko 30 miliona jedinica širom sveta – što je impresivno dostignuće s obzirom na relativni nedostatak zaliha konzole.

Zanimljivo je videti da je za samo dve kratke godine, PS5 uspeo da nadmaši doživotnu prodaju višestrukih veoma popularnih retro konzola, uključujući originalni Xbox (24 miliona), GameCube (21,74 miliona) i čak se bliži SEGA Mega Drive i Nintendo 64 (30,75 miliona odnosno 32,93 miliona).

Za neki dodatni kontekst, Soni je krajem maja prošle godine najavio da je Playstation 5 prodao 20 miliona jedinica, što znači da je proizvođač konzole uspeo da prebaci dodatnih 10 miliona jedinica za samo 7 meseci – što ukazuje da bi problemi sa snabdevanjem konačno mogli da se povlače , što omogućava da se napravi i proda više jedinica za kraće vreme.

Na mnogo načina, život Playstation 5 je tek počeo, pa će biti zanimljivo videti koliko će jedinica prodati konzola kada se sve poboljša u prilog Soniju i njegovom planu prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More