Prodano više od 19 milijuna PS5 konzola

0
121

Sony je objavio kako je u zadnjem kvartalu prodao 2 milijuna PS5 konzola, čime se ukupna brojka prodanih konzola popela na 19,3 milijuna jedinica. To je značajno manje od istog kvartala prošle godine kada je prodano 3,3 milijuna jedinica.

S druge strane, tvrtka je uspjela povećati prodaju igara na 70,5 milijuna naslova za PS4 i PS5, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine kada ih je prodala 61,4 milijuna.

Zahvaljujući igrama Sonyeva GSN (Game & Network Services) divizija je prihodovala 5,1 milijun dolara u prošlom kvartalu, što je tek mrvicu više od istog razdoblja prošle godine.

Ukupno gledano, ovo potvrđuje da PS5 u prodaji nije toliko uspješan kao što je bio PS4, jer se prodao za 3,1 milijun jedinica manje nego starija konzola kroz isto razdoblje od početka prodaje.

Sony je doduše već upozoravao da bi se to moglo dogoditi te smatra kako padu prodaje nije kriva smanjena potražnja od strane korisnika, već nemogućnost proizvodnje dovoljnih količina konzola zbog nestašica čipova.

Sony vjeruje da će se stvari ubrzo značajno poboljšati, te već za idući kvartal previđa povećanje prodaje za 34 posto, odnosno za 7,13 milijuna dolara, zbog oporavka situacije s dobavljačima komponenti i povećanja prodaje igara treće strane.

U lipnju će Sony lansirati PlayStation Plus Extra i Premium servise, koji bi trebali konkurirati Xbox Game Passu i omogućiti gamerima igranje velikog broja najboljih naslova u okviru mjesečne pretplate, što bi moglo povećati i prodaju PS5 konzola.

Original Article