Prodaja telefona u padu a Samsung i Apple i dalje dominiraju

0
106

Tvrtka za analizu tržišta Canalys, objavila je izvještaj o prodaji pametnih telefona za drugi kvartal ove godine, u kojem se može vidjeti da im je prodaja pala za 9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Što se tiče brandova koji se najviše prodaju, poredak na vrhu je i dalje isti, pa je na prvom mjestu Samsung čiji uređaji čine 21 posto tržišnog udjela, dok je na drugom Apple sa 17 posto.

Zanimljivo je da Samsung dobre rezultate prodaje najviše može zahvaliti svojim uređajima iz serije Galaxy A, što znači da se najbolje prodaju njegovi low-end telefoni, dok Apple s druge strane, najbolje prodaje svoj premium telefone iz linije iPhone 13.

Canalys kaže da je općenito uzevši, situacija na ukupnom tržištu takva da se sve više traže povoljniji uređaji, što očito ne vrijedi jedino za fanove iPhoneova.

Analitičari također navode da se nestašice komponenti kod svih proizvođača sve više smanjuju, što znači da uskoro neće imati nikakvih problema s isporukama.

Kao glavni uzroci pada prodaje telefona se navode problemi u logistici i proizvodnji, poput pooštravanja uvoznih zakona na nekim tržištima u razvoju i carinskih postupaka koji odgađaju isporuke.

Original Article