Prodaja Series X/S konzola opala, ali Game Pass predvodi rast zarade za Xbox

0
61
prodaja-series-x/s-konzola-opala,-ali-game-pass-predvodi-rast-zarade-za-xbox

Microsoft je objavio svoj najnoviji kvartalni izveštaj o zaradi, dajući nam novi pogled na to kako Xbox posluje. Iako su konzole Xbox Series X/S počele da se rasprodaju u nekim zemljama zbog predstojećeg lansiranja ostvarenja Starfield, prodaja Xbox konzola je pala za 13%, ali ukupni prihodi od igara su nastavili da rastu.

Tokom poziva za zaradu, izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella, potvrdio je da je prihod od igara porastao za 1% u poslednjem kvartalu, ali ukupno angažovanje unutar Xbox ekosistema je doživelo značajniji skok. Microsoft kaže da se upotreba Game Passa povećala za 22% u odnosu na prošlu godinu.

Rast Game Passa je pokrenut dodavanjem novih platformi. Na primer, pretplatnička usluga postaje sve popularnija među PC igračima, a Game Pass Ultimate nudi onima sa samo veb pregledačem da strimuju ogromnu biblioteku naslova.

Microsoft bi trebalo da vidi skok u prihodima od igara kasnije ove godine nakon izlaska Starfield u septembru. Microsoft takođe želi da doda Activision Blizzard King u svoj spisak podružnica. Call of Duty donosi preko 1 milijarde dolara svake godine, a Kingove mobilne igre su takođe veoma uspešne. Dodavanje ovih igara u Xbox arsenal će dovesti do još jednog skoka i održivijeg prihoda između glavnih izdanja igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More