Prodaja GTA V i Red Dead Redemption 2 ne usporava, a 2K Games najavljuje i novu franšizu

0
232

Take-Two Interactive Software je objavio nove brojeve za nezaustavljive naslove Grand Theft Auto V i Red Dead Redemption 2 tokom konferencije posvećenoj finansijskim rezultatima drugog tromesečja. Otkrili smo da je RDR 2 došao do 38 miliona prodatih primeraka, dok je GTA V dostigao cifru od preko 150 miliona isporuka. Kompletan GTA serijal je prodao preko 350 miliona kopija, dok je Red Dead Redemption franšiza stala na 60 miliona.

Ovo su definitivno najuspešnije igre kompanije, ali se ne mogu ni ignorisati rezultati drugih naslova koje poseduje izdavač. NBA 2K21 je prodao 11 miliona kopija, a Borderlands 3 trinaest miliona, dok je kompletna Borderlands franšiza prodala 71 milion kopija. PGA Tour 2K21 je prešao 2 miliona i Sid Meier’s Civilization VI je preskočio cifru od 11 miliona. Znamo da će Grand Theft Auto V doći na PS5 i Xbox Series X/S 11. novembra, a šire se i glasine da će 2k Games najaviti novu uzbudljivu franšizu ovog meseca.

Kompanija planira da izbaci četiri nove igre do marta 2022. godine, i voleli bi da se ispostavi da nisu sve nadolazeće igre sportske simulacije. Predstavnici su prokomentarisali da bi nove igre trebale da donesu sličnu zaradu Take-Two kao i dobro poznati naslovi NBA 2K, GTA Online i već pomenuti hitovi. Ovo nam uliva nadu da će nove igre zaista biti nešto što izdavač do sada nije izbacio u nekom obliku. Više informacija od ovoga trenutno nemamo, pa jedino ostaje da vidimo kakvo iznenađenje nam je spremio Take-Two za ovaj mesec.

The post Prodaja GTA V i Red Dead Redemption 2 ne usporava, a 2K Games najavljuje i novu franšizu appeared first on PLAY!.

Original Article