Procureli detalji prodaje za first party igre iz PS4 i PS5 ere

0
55
procureli-detalji-prodaje-za-first-party-igre-iz-ps4-i-ps5-ere

Ovih dana pišemo o onome što je verovatno jedan od najgorih slučajeva ransomware napada u industriji igara, sa skoro 2 terabajta podataka koji su izvučeni iz kompanije. Kao deo toga, objavljena je potpuna lista podataka o prodaji za sve first-party naslove iz ere PS4 i PS5 – pokazujući veliki broj zanimljivih brojeva.

Korisnik ResetEra ‘Lant_War’ je podelio potpunu analizu PlayStation naslova Sonija koja je procurela na internetu, pokazujući statistike prodaje za ceo životni vek naslova koji sežu sve do lansiranja PS4 (i do početka 2022.) – i čak nudeći razbijanje prodaje po regionima.

Punu tabelu možete pronaći OVDE, ali neka od zanimljivijih otkrića uključuju činjenicu da je veoma voljeni Bloodborne prodao impresivnih 7,6 miliona jedinica (do početka 2022.). Ovo je značajno jer zbog načina na koji Sony izveštava o brojevima (tj. proizvoljno) nikada nismo dobili konkretne podatke o performansama Bloodborne – što znači da su prethodne zvanične cifre igru stavile na samo 2 miliona prodatih kopija.

Drugi značajni i iznenađujući uspesi mogu se videti sa Uncharted Collection. Iako je reč o relativno osnovnom poslu remasterizacije prvih 3 PS3 naslova, kolekcija je uspela da proda 9,98 miliona kopija – verovatno čineći je jednom od najprodavanijih remasterizacija za Sony (osim The Last of Us na PS4).

Na kraju, gledajući regionalnu raspodelu prodaje, zanimljivo je videti da 96% svih prodaja za MLB The Show dolazi iz SAD, sa samo 2% prodaje u Evropi i još 2% u Aziji. Naravno, bejzbol je američki sport, ali dominacija njegove prodaje u SAD je zabavna za videti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More