Procurele specifikacije za Xbox konzole naredne generacije

0
20

Pošto je i zvanično objavljeno da će se konzole nove generacije pojaviti pred početak praznične sezone naredne godine, ostaje samo da se nagađa šta će ona sa sobom doneti.

Među tim spekulacijama se nalazi i hardver koji će nositi nova generacija, a sada je u javnost procurela lista sa specifikacijama koje će krasiti novi Xbox. Ujedno su otkrivene i specifikacije za slabiju verziju Xbox konzole, za koju smo nedavno saznali da je takođe u izradi.

Što se tiče snažnije konzole, kodnog naziva Anaconda, ona će sa sobom doneti čak 16GB RAM memorije, osmojezgarni procesor sa taktom od 3.5GHz, i snažan grafički čip(nije poznato koji) sa kojim će performanse konzole biti duplo jače od onih na Xbox One X, sa čak 12TFLOPS, što izrađava specifičan broj operacija u sekundi.

Slabija konzola, Lockhart, će takođe posedovati procesor sa osam jezgara ali će imati niži takt. Po performansama, Lockhart će biti 3 puta slabiji od “anakonde” sa 4TFLOPS, ali je to jednako po snazi sa PS4 Pro konzolom. Što se tiče drajva za smeštanje igara i sadržaja, Microsoft se ovoga puta opredelio za brzi NVMe SSD koji će omogućiti gotovo momentalno učitavanje igara.

Vidimo da je snaga glavni akcenat kod naredne generacije, ali naravno moramo ispratiti naredni period kako bismo videli da li su procurele informacije tačne, pošto je sve podložno promeni.

Kako ne bi bilo zabune u vezi naziva, Project Scarlett je naziv koji obuhvata čitavu novu generaciju Xbox konzola, dok su Anaconda i Lockhart kodni nazivi za dva planirana hardvera/verzije. Imena će se naravno razlikovati, i svaki naziv konzole će biti svojevrsni prikaza karakteristika koje on nosi, što je nedavno otkrio Fil Spenser, glavni čovek iza brenda Xbox.

The post Procurele specifikacije za Xbox konzole naredne generacije appeared first on PLAY!.

Original Article