Procurela otkazana Call of Duty sci-fi igra iz 2010. godine

0
69
procurela-otkazana-call-of-duty-sci-fi-igra-iz-2010.-godine

Mnogi se možda ne sećaju, ali pre više od 10 godina, Infinity Ward je prošao kroz nekoliko velikih promena. Razvojni studio je podeljen, što je na kraju dovelo do stvaranja Respawn Entertainment, tima najpoznatijeg po Star Wars igrama i Apex Legends danas.

Ova podela je skoro dovela do stvaranja Call of Duty: Future Warfare. Ova igra pod kodnim imenom NX1 bi bila prva futuristička tema Call of Duty pre Advanced Warfare, koju je kreirao developer Neversoft. Međutim, projekat je kasnije otkazan.

Što se tiče malo pozadine, Neversoft je bio studio iza kritički hvaljenog serijala Tony Hawk, kao i Guitar Heroes. NX1 bi bio prelaz za njih da razviju igru potpuno drugačiju od onoga na šta su navikli.

Prema Brianu Brightu, bivšem developeru u Infinity Wardu, ova igra je stvorena nakon što je Infinity War bio podeljen. Procurio snimak pokazuje misiju na mesecu, eksperimentišući sa endžinom igre koristeći nisku gravitaciju.

Osim toga, ova igra bi bila izdata umesto Ghosts. Bright je otkrio da je Neversoft razvio 2-3 misije kampanje pored multiplayera pre nego što je igra potpuno otkazana. Multiplejer je navodno trebao biti fokus ovog naslova a ne sama kampanja.

Još uvek se čeka na samu potvrdu developera da je ovo u nekom momentu bio pravi naslov, ali moramo priznati da je igra u kojoj se god fazi razvoja nalazila bila poprilično ispolirana.

Fuck it, NX1. pic.twitter.com/KDPh6pwHxn

— Josh H. (@mangafigurines) January 27, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More