Problemi s autentifikacijom preko telefona

0
79
problemi-s-autentifikacijom-preko-telefona

BIZIT Seminar


PCPress.rs Image

Phishing napadi su sve bolji, napadači sve lukaviji. Lozinke su obično glavni problem, pa oni koji se oslanjaju samo na ovu zaštitu zapravo hakerima otvaraju vrata u svoje sisteme.

PCPress.rs Image

Zato postoje različiti načini za poboljšavanje bezbednosti, na primer multifaktorska autentifiacija ili MFA. U mnogim firmama je nezaobilazna, pa zaposleni moraju da se loguju preko detalja koji im stižu na telefon. Skoro su se svi navikli na ove metode, a njima se bliži kraj – MFA više ne garantuje apsolutnu sigurnost.

Napadači sada već rutinski zaobilaze multifaktorsku autentifikaciju, a uz pomoć attacker-in-the-middle proxy tehnike, te takozvanog „prompt bombing“ metoda. To znači da su i oni koji koriste MFA sada ranjivi na phishing napade, a kompanije kao što su Uber, Twilio, Mailchimp i Cloudflare su već pretrpele takve nevolje.

PCPress.rs Image

Korisnicima se preporučuje implementiranje MFA koja je otporna na krađu identiteta (phishing-resistant MFA), a trenutno su to dve verzije: FIDO2/Webauthn token i PKI token. Svet bez lozinki se odavno opisuje kao bezbedniji.

Izvor: TechTarget

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.